Diari La Veu del País Valencià
Igualtat destina un 81% més d’ajudes a l’accessibilitat de les persones amb diversitat funcional que en 2015

La Conselleria d’Igualtat ha destinat aquest any prop d’1,7 milions d’euros a millorar l’accessibilitat de les persones amb diversitat funcional, xifra que suposa un 81 per cent més que en 2015, quan es destinaven 936.672 euros.

Segons ha explicat en un comunicat el director general de Diversitat Funcional, Antonio Ragui, la Conselleria d’Igualtat realitza aquesta inversió en matèria d’accessibilitat mitjançant ajudes a entitats locals i entitats sense ànim de lucre i subvencions a centres.

D’una banda, amb caràcter anual, la Conselleria convoca subvencions a entitats locals i entitats sense ànim de lucre per a la millora de les condicions d’accessibilitat al mitjà físic, a través de l’eliminació de barreres arquitectòniques en espais públics i edificis de pública concurrència tant públics com privats.

Així mateix, subvenciona actuacions per a promocionar l’accessibilitat de la comunicació i per a l’adaptació de platges, parcs i jardins.

Concretament, la Conselleria ha destinat aquest any per a aquestes ajudes 155.291 euros, que han finançat projectes de 21 entitats locals, dues associacions i un patronat municipal.

Pel que fa a la distribució de les ajudes per tipus d’actuació, 18.679 euros han sigut per a l’eliminació de barreres arquitectòniques en edificis de pública concurrència de titularitat pública o privada, 126.934 euros per a l’adaptació de platges i parcs i jardins urbans i 9.688 euros per a la promoció de l’accessibilitat a la comunicació.

Així mateix, i també amb caràcter anual, la Conselleria d’Igualtat concedeix subvencions per finançar l’adquisició d’equipament, obres d’adequació i reforma i adquisició de vehicles de transport col·lectiu adaptat.

Amb aquesta finalitat, aquest any s’han concedit 1,19 milions d’euros a 68 projectes d’inversió en equipament, vuit projectes d’adquisició de vehicles de transport col·lectiu adaptats, tant per a centres d’atenció diürna com d’atenció residencial, i, finalment, 346.015 euros per a huit projectes de centres d’adequació i reforma en centres d’atenció a persones amb diversitat funcional.

Comparteix

Icona de pantalla completa