Diari La Veu del País Valencià
Compromís exigeix a Sánchez que despenalitze els delictes contra els sentiments religiosos

Els senadors de Compromís han reclamat al govern espanyol i als grups que el sustenten que “s’actualitzen les lleis heretades del període popular i es despenalitzen delictes com el que hi ha contra els sentiments religiosos” i que promou un col·lectiu d’advocats cristians contra l’actor Willy Toledo.

El portaveu de la coalició a la cambra alta, Carles Mulet, ha indicat que “és insuportable la presència de la religió en tots els àmbits, que creu situar-se en una esfera allunyada de la crítica i de la llibertat d’expressió quan no és així” i ha recordat que molta jurisprudència deixa clar que l’estat espanyol va molt per darrere de la resta d’Europa pel que fa a protecció de principis democràtics.

Compromís, que ha presentat al Senat nombroses preguntes referides als costos de la participació de militars en actes religiosos, sobre les medalles a confraries religioses o la moció que reclama la desaparició de qualsevol religió de les aules, ha reclamat hui “avançar cap a un estat laic”.

Els senadors s’han reunit amb Raquel Ortiz, Eugenio Piñeiro i Jorge Negro, representants de València Laica, als qui han ofert la seua col·laboració per a donar a conéixer mocions per a promocionar el laïcisme en l’administració, per a modificar normativa com la LOMCE del PP, a causa dels problemes d’horari que està suposant la religió a les aules, i per a progressar en la neutralitat, evitant les interferències de qualsevol religió.

La coalició comparteix la necessitat de primar la llibertat d’expressió davant del reconeixement d’una possible ofensa als sentiments religiosos per part de Willy Toledo. “El fet que hagen obert instrucció en aquest cas és simptomàtic de la reculada que l’estat espanyol ha viscut des que el Partit Popular entrara al poder, cosa que s’ha de corregir”, ha asseverat Mulet.

Comparteix

Icona de pantalla completa