Diari La Veu del País Valencià
L’Audiència de València accepta que els forenses tornen a examinar la salut de Zaplana

L’Audiència Provincial de València ha acceptat que els metges forenses realitzen un nou examen mèdic a l’expresident de la Generalitat i exministre de Treball, Eduardo Zaplana, després del recurs de la seua defensa davant la negativa del Jutjat d’Instrucció número 8 de València, segons han confirmat a Europa Press fonts del cas.

La defensa va recórrer a l’Audiència contra la permanència a la presó l’excap del Consell i contra el rebuig de la jutgessa d’Instrucció al fet que els metges forenses realitzaren un nou informe sobre l’estat de salut de Zaplana.

Aquesta mateixa setmana, la instància va denegar per quarta vegada la possibilitat de deixar en llibertat o en arrest domiciliari l’exministre. L’Audiència va respondre així al recurs que es basava en el “risc vital” en què es troba l’expresident de la Generalitat, segons va explicar la seua defensa el passat 8 d’agost.

L’advocat d’Eduardo Zaplana havia acudit a l’Audiència a la recerca d'”empara” després de les quatre negatives del Jutjat d’Instrucció i “tenint en compte el greu risc per a la vida del pacient”, ja que es tracta d'”una qüestió purament humanitària”, segons al·legava.

La petició d’excarceració denegada per la instructora es va realitzar després d’un tercer informe mèdic presentat per la defensa que alertava de la “deterioració acusada de l’estat general” del pacient i que assenyalava que la probabilitat “de presentar una infecció greu amb risc vital en els pròxims tres mesos és propera al 100%”.

Aquest informe, que va ser enviat a la jutge juntament amb la sol·licitud de la defensa, el va elaborar el doctor Guillermo Sanz, de l’Hospital La Fe de València, i va ser rebutjat en considerar-se que estava basat en “opinions i/o informes de premsa”.

Després del rebuig de l’Audiència de València a la posada en llibertat, l’advocat de Zaplana va decidir reiterar la seua petició que els forenses examinaren de nou l’exministre a causa del “risc vital” que pateix i, en un comunicat, van lamentar que l’Audiència “ignora la gravetat dels informes”, el del seu metge i el d’un expert de Houston. Per tant, van demanar que els metges forenses siguen citats a declarar després de realitzar un nou examen mèdic, que ara ha sigut acceptat.

En el comunicat, la família de l’excap del Consell va defensar que Zaplana “ja tindrà ocasió de defensar-se de les acusacions que es presenten contra ell, però encara no ha sigut jutjat i ara, per raons purament humanitàries, hauria d’estar en un lloc que no pose en perill la seua vida”. “És un dret que acull qualsevol ciutadà o ciutadana del nostre país”, van agregar.

Zaplana es troba a la presó provisional, comunicada i sense fiança des del passat 24 de maig després de ser detingut en l’Operació Erial per presumptes delictes de blanqueig de capitals, malversació i prevaricació.

Comparteix

Icona de pantalla completa