Diari La Veu del País Valencià
Els macrofestivals hauran de tindre un servei específic d’admissió i més control de l’aforament

Els grans esdeveniments que se celebren al País Valencià, concretament els que se celebren a l’aire lliure, hauran de tindre un servei específic d’admissió i un major control de l’aforament per a incrementar la seguretat i conéixer en tot moment el nombre de persones que es troben a l’interior, així com poder controlar el flux d’entrades i eixides.

Així ho ha acordat el ple del Consell, que incrementa així les exigències de seguretat en grans festivals i esdeveniments que se celebren en territori valencià com el FIB, el Medusa Festival o l’Arenal Sound, que congreguen cada any milers de persones, ha explicat la vicepresidenta, Mónica Oltra.

Aquestos canvis en la regulació es fan efectius amb l’aprovació del decret pel qual es modifiquen els articles 133 i 185 del Decret 143/2015, pel qual es desenvolupa la Llei d’Espectacles Públics, Activitats Recreatives i Establiments Públics.

Sobre l’article 133, a partir d’ara les activitats extraordinàries i els actes celebrats en espais oberts on se supere l’aforament de 500 persones hauran d’incorporar un servei específic d’admissió, amb portes i àrees d’accés concretes que faciliten i organitzen l’entrada als recintes.

Pel que fa a l’article 185, es refereix al control de l’aforament màxim en els recintes on se celebren aquestos esdeveniments, oberts a pública concurrència. En aquest cas, quan l’aglomeració prevista supere les 2.000 persones, els controls passaran a realitzar-se de manera obligatòria a través de sistemes de comptatge i control d’afluència.

Finalment, també es modifica l’article 230 de l’esmentat decret, referent a les mesures dels vestuaris en instal·lacions esportives que, fins al moment, presentaven sovint dimensions desproporcionades respecte a la superfície global del recinte. Així, les dimensions mínimes exigibles dels vestuaris seran a partir d’ara de 40 metres quadrats en instal·lacions amb 100 metres quadrats d’espai útil i de 25 metres quadrats per vestuari si l’aforament total supera les 50 persones.

Comparteix

Icona de pantalla completa