Diari La Veu del País Valencià
Baldoví: No entenem com el govern espanyol només vol solucionar els embotellaments de l’AP-7 a Catalunya

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha registrat una proposició no de llei (PNL) perquè el govern espanyol rectifique el seu decret de bonificació d’alguns trams de l’AP-7 i dote els trams de la Safor, la Marina i el Maestrat dels mateixos avantatges per a millorar la seguretat viària.

Compromís vol aconseguir un acord unànime en la Comissió de Foment del Congrés perquè s’exigisca al govern de Pedro Sánchez la modificació del Reial Decret 1110/2018 perquè els trams que se situen entre les eixides 43 i 44 i les eixides 60 i 65 de l’AP-7 reben el mateix tracte que els trams de Catalunya, que ja estan bonificats.

Baldoví ha pres la iniciativa d’elevar aquest problema al Congrés “després de la falta de concreció del Ministre de Foment, Jose Luís Ábalos”, que va admetre l’error de no bonificar aquestos trams “però no ha concretat encara si modificarà el decret que margina les comarques de la Marina, la Safor i el Maestrat”.

El portaveu de Compromís considera que els vehicles pesats de gran tonatge causen els mateixos impactes negatius en tots els trams pels quals passen i no entén que s’hagen pres aquestes mesures en alguns trams de l’AP-7 i no íntegrament, ja que tota quedarà alliberada de l’actual règim de concessió quan acabe 2019.

Baldoví no entén com “només es volen solucionar els embotellaments provocats pels camions a Catalunya” i ha exigit el mateix tracte per als trams de l’AP-7 al seu pas pel territori valencià. “El Maestrat, la Marina i la Safor estan patint exactament els mateixos problemes; per tant, des de Compromís no pararem fins que s’amplien les bonificacions al territori valencià”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa