Diari La Veu del País Valencià
El jurat de Sona la Dipu fa costat als grups que encara no han cobrat els honoraris de diverses actuacions

Els membres del jurat de l’edició 2018 de Sona la Dipu manifesten en un comunicat el seu suport als grups valencians que encara no han cobrat els seus honoraris per diverses actuacions musicals organitzades per la Diputació de València.

D’aquesta manera, Marta Moreira, Quique Medina, María Carbonell, Kiko Tur i Amàlia Garrigós s’uneixen a la demanda d’una solució ràpida per als músics afectats i confien que Sona la Dipu comence a fer efectius els pagaments durant les setmanes vinents, tal com es van comprometre a fer aquest dimecres, 4 de setembre, en la reunió mantinguda amb representants de la plataforma de músics.

El jurat pensa que aquesta polèmica hauria de servir per a replantejar el mètode de facturació i els terminis de cobrament establits actualment per als grups del Sona la Dipu, ja que, com a ‘grups emergents’, no solen disposar de mitjans econòmics per a suportar l’avançament de les despeses de producció i els pagaments a Hisenda en concepte d’IVA. “Les rigideses i la complexitat dels tràmits administratius agreugen la precarietat amb la qual han de bregar habitualment els projectes musicals que fan els seus primers passos en la indústria”, afegeixen.

Els integrants del jurat conclouen que “per respecte a les bandes participants en l’edició d’enguany”, continuaran desenvolupant la seua funció amb normalitat en les semifinals i la final del concurs de 2018 que es realitzaran els dies 7, 22 i 28 de setembre.

Comparteix

Icona de pantalla completa