Diari La Veu del País Valencià
Educació concedeix una moratòria perquè els centres amb jornada partida s’adapten a la nova normativa d’extraescolars

La Conselleria d’Educació permetrà que alguns centres educatius amb jornada partida continuen amb el seu funcionament habitual d’extraescolars durant aquest curs perquè tinguen temps d’adaptar-se a la nova normativa que regula aquestes activitats.

Des de la conselleria recorden que la normativa que ha impulsat preveu que les extraescolars han de ser que de forma generalitzada gratuïtes i que en aquells casos en els quals el consell escolar ho determine pot haver-hi un màxim de dos extraescolars de pagament de no més de 25 euros.

També es preveu que, per a l’alumnat que desitge anar a extraescolars de pagament i que no tinga suficients recursos econòmics, “el pagament el cobrisca la Conselleria, que és qui transfereix els diners per a fer-ho efectiu a cada centre”. “Per tant –asseveren–, la normativa adoptada el que pretén és afavorir que tothom tinga les mateixes oportunitats independentment de la seua situació econòmica”.

Fonts de la Conselleria han explicat a Europa Press que “la normativa està vigent i molts centres de jornada partida s’han adaptat sense problemes en benefici absolut de la igualtat d’oportunitats de l’alumnat”. Afegeixen que, no obstant això, “des de certes zones específiques, algunes comunitats educatives havien comunicat que no podien adaptar-se tan ràpidament”. “Com l’administració valenciana escolta i és flexible”, ha decidit que aquest curs els centres de jornada partida que ho necessiten podran seguir amb les extraescolars tal com havien funcionat fins ara i que durant aquest curs es vagen adaptant de cara al futur. “Hem escoltat la comunitat educativa sense desviar-nos dels nostres objectius, que és que cap xiquet es quede sense extraescolars per tindre menys recursos, i corregir aquestes desigualtats que hi ha en la nostra societat”, han insistit.

Per la seua banda, la federació d’associacions de mares i pares d’alumnes, FAMPA-València, ha celebrat aquesta moratòria en l’aplicació de la nova normativa de les activitats extraescolars, “una decisió que ha demanat contínuament i que ha sigut possible gràcies a la reivindicació de les AMPA”, ha considerat. FAMPA-València apunta, a través d’un comunicat, que “des del moment en què es va publicar la normativa el passat mes de juny va expressar les seues reserves i ha estat a l’espera d’una clarificació que ha anat demanant contínuament i que per fi ha arribat”.

El president de FAMPA-València, Màrius Fullana, i la secretària general, Esther Concepción, es van reunir a finals d’agost amb el director general de Política Educativa, Jaume Fullana, en resposta a la petició de reunió al conseller, Vicent Marzà, on es demanava la paralització de la norma i, posteriorment, la seua revisió de forma participativa amb la comunitat educativa.

La resposta de la Conselleria, explica l’entitat, ha arribat en un comunicat signat pel secretari autonòmic, Miquel Soler, on s’estableix una moratòria d’aplicació de la norma en jornada partida. “Així i tot –prossegueixen– ha comunicat a FAMPA-València que treballarà una nova normativa amb la participació de la comunitat educativa que s’adeqüe millor a les necessitats dels centres i de les famílies tal com ha demanat la federació”.

FAMPA-València expressa la seua satisfacció perquè la Conselleria responga però demana la creació d’una comissió d’extraescolars dins de la taula de mares i pares o en qualsevol altre òrgan que treballe una norma “clarificadora” juntament amb la resta de la comunitat educativa que ajude les AMPA perquè “és una qüestió que ens implica directament”, subratllen.

“La resposta de la Conselleria és resultat del treball i la reivindicació de les nostres AMPA, que són qui dia a dia presten el seu servei en l’escola pública, però volem que l’administració cree l’òrgan de participació on tinguem cabuda perquè és el que esperem i el compromís adoptat”, conclou Màrius Fullana.

Comparteix

Icona de pantalla completa