El PPCV registra a les Corts la petició de reprovació de Morera per la seua piulada sobre Catalunya

Els populars consideren que el president del parlament valencià no pot realitzar "manifestacions properes a l'apologia del delicte"
5 setembre 2018 01:00h
El president de les Corts, Enric Morera, va defensar aquest diumenge la posada en llibertat dels polítics catalans que continuen empresonats pel procés.

El PPCV ha registrat aquest dimecres davant la Mesa dels Corts una proposició no de llei de tramitació especial d'urgència per a demanar la reprovació del president del Parlament, Enric Morera, arran la seua piulada sobre la situació penal dels polítics catalans empresonats pel procés.

En l'escrit, al qual ha tingut accés EFE, el grup popular confirma així la seua intenció d'exigir la reprovació de Morera després de l'ultimàtum de 24 hores que la seua líder, Isabel Bonig, li va donar aquest dilluns per a rectificar al també president del Bloc. 

Diumenge passat, Morera va escriure en el seu perfil de Twitter que no tenia "cap sentit ni base jurídica mantenir en presó preventiva" polítics, exconsellers i capdavanters independentistes empresonats com Josep Rull, Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Raül Romeva, Joaquim Forn, Jordi Cuixart, Jordi Sànchez i Dolors Bassa.

"És necessari buscar el diàleg, acords sobre la base política, no d'acusació penal", afegia el president del Bloc (un dels partits integrats en Compromís) en una piulada, per la qual ha rebut el suport del president de la Generalitat, el socialista Ximo Puig, i de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, també de Compromís, qui han defensat el dret a la llibertat d'expressió.

Bonig assenyala que encara que Morera "és totalment lliure de pensar el que considere sobre aquesta o qualsevol altra qüestió", el fet de ser la segona autoritat de del País Valencià li impedeix "realitzar manifestacions properes a l'apologia del delicte, acusar els jutges d'una suposada prevaricació i posar en dubte l'estat de dret".

Així doncs, segons el parer de la portaveu parlamentària del PP, "fa fallida la seua representativitat com a càrrec institucional i, amb això, la seua condició de demòcrata".

next