Diari La Veu del País Valencià
Policies de paisà multaran els propietaris que no repleguen els excrements de les mascotes a Cullera

Agents de policia de paisà podran sancionar els propietaris de mascotes que no repleguen els seus excrements a Cullera (la Ribera Baixa), segons ha informat l’Ajuntament, que ha subratllat que amb aquesta mesura pretén donar “un altre pas en la seua lluita” per mantindre neta la via pública.

El consistori afirma, a través d’un comunicat, que la Delegació del Govern espanyol ha autoritzat que els policies puguen treballar de paisà a partir d’aquest mes de setembre per a controlar i sancionar qui no reculla dels carrers les deposicions dels seus gossos.

La iniciativa està coordinada per la regidoria de Medi Ambient, encapçalada per Hugo Font, i per la de la Policia Local, amb María José Terrades al capdavant. La sanció serà de 90 euros i vol “sensibilitzar als amos dels gossos sobre la necessitat de mantindre els carrers nets”.

L’obligatorietat de replegar els excrements i dipositar-los en les papereres està inclosa en l’ordenança municipal, com a mesura higiènica ineludible, i afecta les vies públiques, jardins i passejos i qualsevol lloc destinat a trànsit de vianants, recorden des de l’Ajuntament.

Aquesta és l’última fase d’un conjunt d’iniciatives motivades per les queixes veïnals i en les quals el consistori ha estat treballant en els últims anys. Entre elles, la creació de zones habilitades perquè els gossos facen les seues necessitats, els coneguts com ‘pipicans’, o la posada a la disposició dels veïns de papereres amb bosses per als excrements de les mascotes.

“Els amos de les mascotes s’han de responsabilitzar d’elles i això inclou la recollida de la seua femta”, afirma Font, que afegeix que “des del consistori hem treballat per a oferir llocs d’esplai caní i brindar eines que faciliten la retirada dels seus excrements”. Malgrat la “visible” reducció d’aquest tipus de brutícia en algunes zones de la localitat gràcies a iniciatives anteriors, s’ha considerat necessari complementar l’estratègia amb aquesta mesura sancionadora a la recerca de millors resultats. L’objectiu final, incideixen, és “incentivar un canvi en la consciència dels amos de les mascotes que repercutisca en un millor civisme i neteja dels carrers”.

Comparteix

Icona de pantalla completa