Estiu negre a les carreteres valencianes: les vacances deixen 13 morts més que en 2017

La majoria dels sinistres, que han causat un total de 32 morts, s'han produït en carreteres convencionals d'un únic sentit
/ València
4 setembre 2018 01:00h
Les principals causes dels accidents han sigut la conducció distreta i l\'excés de velocitat.

Un total de 32 persones ha perdut la vida en 31 accidents de trànsit ocorreguts en les carreteres valencianes durant els mesos de juliol i agost, la qual cosa suposa un increment del 63% respecte al mateix període de l'any anterior, en el qual van morir 19 persones.

Les principals causes dels accidents han sigut la conducció distreta i l'excés de velocitat i més de la meitat dels sinistres s'han produït per eixides de via en carreteres convencionals de calçada única, segons ha informat la Delegació del Govern en un comunicat.

En la demarcació d'Alacant s'ha produït un increment del 80% en el nombre d'accidents mortals durant els últims dos mesos, en passar de cinc sinistres en 2017 amb cinc víctimes mortals a nou en 2018 amb nou víctimes mortals, segons el balanç de la Direcció General de Trànsit (DGT). En la de Castelló, el nombre de sinistres en les carreteres i de víctimes mortals ha sigut igual al de l'any passat –sis accidents amb sis víctimes mortals–; mentre que en la demarcació de València els accidents amb víctimes mortals s'han duplicat, en passar de vuit en 2017 amb vuit víctimes mortals a 16 en 2018 amb 17 víctimes mortals.

El delegat de l'estat espanyol al País Valencià, Juan Carlos Fulgencio, ha assenyalat que la principal causa dels accidents a Alacant i Castelló ha sigut la conducció distreta seguida de l'excés de velocitat, mentre que a València, el factor determinant ha sigut l'excés de velocitat seguit de les distraccions.

Fulgencio ha lamentat "l'alarmant increment d'accidents amb víctimes mortals en les carreteres" del País Valencià, una tendència que, segons ha destacat, "es repeteix en l'àmbit estatal i que forma part de les prioritats d'aquest govern". De la mateixa manera que el director general de trànsit, Pere Navarro, el delegat del Govern ha assegurat que aquestes dades conviden "a concentrar els esforços en les carreteres convencionals, en el control de la velocitat i les distraccions i en la protecció dels usuaris vulnerables".

Durant els mesos d'estiu la DGT ha desplegat una intensa activitat de vigilància i control de la circulació a través de diferents campanyes i mesures, i ha desenvolupat quatre campanyes especials. La primera d'aquestes campanyes va tindre com a objectiu la intensificació de la vigilància sobre les condicions de circulació de motocicletes, i la segona va incidir en la vigilància sobre les condicions de circulació de furgonetes.

En agost i amb motiu de ser el mes en el qual més desplaçaments es produeixen per carretera, es va intensificar la vigilància sobre els excessos de velocitat, principalment en carreteres secundàries i també es van incrementar els controls d'alcohol i altres drogues.

next