Diari La Veu del País Valencià
La Filmoteca d’Estiu arriba a la xifra rècord de 14.000 espectadors

La Filmoteca d’Estiu de València ha assolit una xifra “rècord” en rebre vora 14.000 espectadors aquesta edició, 2.000 més que en l’anterior edició. A més, aquest esdeveniment ha obtingut una mitjana de 556 espectadors per projecció, unes “excel·lents xifres” que demostren la “consolidació” d’aquesta iniciativa estiuenca de l’Institut Valencià de Cultura (IVC).

Aquesta activitat, que s’ha desenvolupat del 28 de juliol al 26 d’agost, ha mantingut l’oferta cinematogràfica de la Filmoteca a València amb les projeccions a l’aire lliure als Jardins del Palau de la Música, segons ha indicat l’IVC en un comunicat.

La pel·lícula més vista enguany ha sigut The Shape of Water, de Guillermo del Toro, que ha sumat 1.913 espectadors en les seues tres projeccions. D’altra banda, cal destacar que The Bookshop, d’Isabel Coixet, en versió original subtitulada en valencià, ha assolit la mitjana més alta d’espectadors, 805 per projecció.

Per primera vegada des dels seus inicis, la Filmoteca d’Estiu ha programat dues pel·lícules en versió original amb subtítols en valencià: M. Eine Stadt sucht einen Mörder, clàssic de Fritz Lang, i The Bookshop. També s’ha projectat la producció catalana Estiu 1993 en versió original amb subtítols en castellà.

Les pel·lícules s’han estructurat en dos cicles. En el cicle Cinema de hui s’han recuperat algunes de les pel·lícules premiades en els Goya, els Oscar i els Premis del Cinema Europeu. El cicle Cinema de sempre, per la seua banda, ha oferit la possibilitat de gaudir de “clàssics imprescindibles en excel·lents còpies digitals”, segons indiquen des de l’IVC. “Ha estat una ocasió única per a veure aquestes pel·lícules en pantalla gran i com a part d’una experiència col·lectiva, tal com van ser concebudes pels seus autors”, afegeixen.

Comparteix

Icona de pantalla completa