Diari La Veu del País Valencià
Els interins demanen a Marzà que complisca el seu compromís i els oferisca places

Professors interins s’han concentrat a les portes de la Conselleria d’Educació aquest dilluns al migdia per tal de reclamar al conseller Vicent Marzà que complisca “el seu compromís” i adjudique “les vacants necessàries” perquè el col·lectiu afectat que s’ha quedat sense plaça aquest curs, puga seguir treballant.

Així ho ha explicat a EFE el responsable d’Acció Sindical de l’STEPV, Marc Candela, qui ha afirmat que uns 200 docents s’han concentrat durant prop de tres hores a l’avinguda de Campanar a València i un centenar i escaig a la plaça de la Muntanyeta d’Alacant per a protestar després que vora 2.000 interins del cos de mestres s’hagen quedat sense plaça aquest curs.

Candela ha afirmat que s’han ajuntat tres factors que han generat la falta de places: l’oposició amb 3.000 places, la possibilitat de repetició al centre, la qual cosa ha propiciat que qui no poguera repetir es quedara fora “si els de darrere, sí que podien repetir”, i la catalogació d’un “un grapat de places amb el B2 d’anglés”, per la qual cosa en centres on encara no en tenen, “no han pogut accedir a aquestes places”.

“Aquestos tres factors junts han fet que vora 2.000 interins del cos de professors de les tres províncies que van treballar l’any passat, no hagen pogut optar a plaça vacant”, ha afegit Candela, qui ha dit que la protesta d’aquest dilluns és la “continuació de la concentració del passat 3 d’agost”, després de quedar sense plaça “un bon nombre d’interins en les adjudicacions de juliol”.

El representant sindical ha recordat que Marzà “ha estat dient durant tot el curs que les oposicions no afectarien la continuació del treball dels interins que no aprovaren les oposicions, però no ha sigut així”. “Per això li demanem que la Conselleria complisca amb el seu compromís i que adjudique les vacants necessàries perquè el col·lectiu afectat puga seguir treballant”, ha conclòs Candela en declaracions durant la concentració “pel treball, l’estabilitat i la consolidació” convocada per l’STEPV i la Coordinadora de Professorat Interí.

Miquel Soler: “El compromís s’ha complit totalment”

Per la seua banda, el secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, ha remarcat que “sí que s’ha complit totalment” allò que va sostindre la Conselleria respecte que entre el 70 i el 80% de les places oferides en les oposicions serien aprovades per interins, ja que de les 3.000 que van eixir “2.326, el 77,5%”, han sigut per al col·lectiu i “únicament 674” per a persones sense serveis previs. A més, ha sostingut que “tots els interins amb tres anys d’antiguitat o més tenen plaça si han demanat totes les vacants oferides al juliol però és que no s’han demanat totes”. En aquest sentit, s’ha referit a llocs no sol·licitats a “Oriola, Rojals, Torrevella o Catral, els alumnes dels quals tenen el mateix dret que els de València, Alacant i Castelló a tindre un profe en les seues aules”.

“No és un tema d’estimació, sinó un fet i si hi ha una sola persona interina amb més de tres anys d’antiguitat i que haja sol·licitat totes les vacants i no tinga plaça que ho diga i li demanaré disculpes i si no, són altres els qui han de donar algun tipus de justificació del que s’està dient”, ha asseverat el secretari autonòmic.

Respecte a les presumptes irregularitats en l’ordre de les borses per la repetició de centre, Soler ha comentat que aquesta mesura pretén que la majoria del professorat en els centres educatius siga el mateix que l’any anterior i que solament s’han donat alguns “desajustaments” en Primària, en coincidir amb el procés d’oposicions, mentre que en Secundària ha sigut “un èxit”.

1.200 vacants més

El representant del departament de Campanar ha avançat que aquest dimecres s’adjudicaran 1.200 vacants corresponents a jubilacions i a les d’estiu, 400 per a Primària i 800 per a Secundària, així que, de nou, eixes persones que no tenen plaça, si demanen totes les vacants, podran obtindre-les.

Finalment, ha defensat que “és molt bo per al sistema que hi haja professors amb destinació definitiva en els centres, que hi haja 3.000 funcionaris de carrera més i que la plantilla docent haja crescut en 5.000 professors en tres anys en els quals, a més, el nombre d’alumnes no s’ha incrementat”. “Espere que açò ho comprenga i entenga el conjunt de la societat i del professorat”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa