Podem assegura que Puig no avançarà les eleccions i espera la reunió del Botànic abans de l'11 de setembre

Antonio Estañ indica que la comissió de seguiment del pacte podria celebrar-se aquest dijous
/ València
3 setembre 2018 01:00h
El president Ximo Puig s\'ha reunit aquest dilluns amb el secretari general de Podem i portaveu de la formació a les Corts, Antonio Estañ.

El secretari general i portaveu de Podem a les Corts, Antonio Estañ, ha aconseguit el compromís del president de la Generalitat, Ximo Puig, de no avançar les eleccions, almenys de moment, ja que l'objectiu és "aprofitar el màxim possible el final de legislatura" per a complir els objectius del Pacte del Botànic.

Així ho ha assegurat als periodistes Estañ després de reunir-se amb el president, qui, segons el dirigent de Podem, també està d'acord que la comissió de seguiment del Pacte del Botànic es reunisca abans del Debat de Política General, que comença el pròxim dia 11 a les Corts, i ha assenyalat que podria fer-ho aquest dijous.

Estañ també ha plantejat a Puig algunes de les prioritats inicials de Podem de cara a l'elaboració dels Pressupostos de la Generalitat per a 2019, com la política d'habitatge, acabar amb els barracons, millorar la dependència i la sanitat i millorar el suport a les pimes i els autònoms, sense oblidar la taxa turística.

El secretari general de Podem ha afirmat que li preocupa que durant el mes d'agost el debat polític haja estat centrat "en conflictes entre els partits que conformen el Consell [PSPV i Compromís] o en hipotètics rumors sobre avançament electoral", en lloc de fer-ho en com acabar la legislatura "complint els objectius del Pacte del Botànic".

next