Diari La Veu del País Valencià
Canvis als Centres Dona 24 hores: Més professionals per a agilitzar les cites i atenció psicològica als menors

El nou contracte de gestió integral dels Centres Dona 24 hores ha incrementat la plantilla de professionals per a l’atenció de dones víctimes de violència de gènere, la qual cosa permet ampliar l’atenció que s’oferia als fills d’aquestes dones.

Així ho ha assenyalat la directora general de l’Institut de les Dones, María Such, en un comunicat, en el qual ha explicat que el pressupost per a la gestió d’aquestos centres s’ha incrementat fins a 18,8 milions d’euros, la qual cosa “ha permés millorar l’atenció i accelerar les cites segons les necessitats de cada cas i, al mateix temps, ampliar l’atenció psicològica a menors que, fins al moment, realitzava únicament en atenció grupal, de manera que es passa a intervenir a nivell grupal i individual”.

Aquest increment pressupostari permet la contractació de 14 noves professionals de diferents àmbits i l’ampliació de la jornada laboral de totes les psicòlogues infantils que prestaven serveis en aquesta xarxa de centres.

D’altra banda, el nou contracte de la Conselleria permet augmentar els dies de funcionament del centre de Dénia, que, fins al moment, atenia de dilluns a divendres de 8 a 22 hores, de manera que es passa a funcionar en aquest horari tots els dies de l’any. A més, augmenta en una psicòloga, dues treballadores socials i 3 subalternes, i s’ampliarà l’horari de la psicòloga infantil que prestava servei en aquestes instal·lacions.

Igualment, el centre de València augmenta l’equip en tres psicòlogues, tres treballadores socials, una psicòloga infantil i s’augmenta la jornada fins a completar-la d’una altra psicòloga infantil. També s’augmenta a dos el nombre de professionals del servei d’atenció telefònica. Respecte als centres d’Alacant i de Castelló, s’augmenta la jornada laboral de la psicòloga infantil fins a completar-la.

Comparteix

Icona de pantalla completa