Diari La Veu del País Valencià
Els cines Babel i la Filmoteca, escenaris de la 33a edició de la Mostra de València

Els cines de Babel i la Filmoteca seran els llocs on es projectaran les pel·lícules durant la 33a edició del festival de la Mostra de València-Cinema del Mediterrani. Era una de les incògnites que quedava per resoldre, atés que les dates de celebració, del 18 al 28 d’octubre, ja les va anunciar el passat mes de juliol la regidora de Cultura, Glòria Tello.

El festival de cinema es va recuperar el passat mes de febrer i en abril el Consell d’Administració de l’Entitat Pública Empresarial Mostra de València i Iniciatives Audiovisuals anunciava que els dos directors, el de gestió i el de programació, serien Rosa Roig Costa i Eduardo Guillot, respectivament.

La Mostra de València comptarà amb una Secció Oficial, que serà competitiva, i s’ha recuperat la Secció informativa –que ja va formar part de la Mostra abans que el govern de Rita Barberá eliminara el festival—. Aquesta secció estarà dedicada al cinema contemporani, inclourà films espanyols estrenats en els últims dos anys i no serà competitiva. L’organització ha anunciat que paral·lelament hi haurà diversos cicles temàtics i que es treballa en una programació específica per a estudiants d’educació secundària que es projectarà en sessions matinals en col·laboració amb instituts.

El cartell, que pretén evocar el Mediterrani com a element iconogràfic central a través d’un colorit i galàctic cavallet de mar, està elaborat pel dissenyador i professor Boké Bazán. El disseny consta d’un fons negre sobre el qual ressalta aquest animal: del seu ull ix una ràfega de llum com si fóra un far marítim en la foscor de la nit.

Cal recordar que el festival compta amb una dotació econòmica total de 25.000 euros per als premis, encara que el pressupost per a la Mostra serà, aproximadament, de 375.000 euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa