L'antiga base de l'Alinghi serà un nou espai cultural des de setembre

El projecte d'adequació dels hangars i la creació de la marca han sigut encarregats a la consultoria creativa CuldeSac
/ València
31 agost 2018 01:00h
"Volem que la façana estiga viva i que siga un llenç on artistes internacionals expliquen històries amb contingut social que ens facen reflexionar", assenyala Gemma Sastre, directora executiva de CuldeSac.

La que fóra seu de l'Alinghi durant la celebració de la Copa de l'Amèrica a València es convertirà des de finals de setembre en un nou espai destinat a la cultura, la creativitat i la innovació, de 1.980 metres quadrats, denominat 'La Base'.

A mitjan setembre finalitzaran les obres d'adequació de l'hangar de l'antiga seu de l'Alinghi, equip suís amfitrió de la 32a i 33a Copa de l'Amèrica, després d'una primera fase en la qual el Consorci València 2007, gestor de la Marina de València, ha recuperat la planta baixa de l'edifici per a obrir-lo a les indústries creatives i culturals. 

El projecte d'adequació dels hangars i la creació de la marca han sigut encarregats a la consultoria creativa CuldeSac i inclou la ubicació a la façana d'una intervenció artística efímera, que en aquesta primera ocasió és obra de l'artista Hyuro, segons un comunicat de la Marina.

"Volem que la façana estiga viva i que siga un llenç on artistes internacionals expliquen històries amb contingut social que ens facen reflexionar", assenyala Gemma Sastre, directora executiva de CuldeSac.

Les obres en la planta baixa les ha realitzades l'empresa Inmobles Xuquer SL, amb un pressupost de licitació de 163.569 euros (IVA exclòs) i en el termini previst d'un mes, amb la finalitat d'obrir l'espai inferior i condicionar l'interior per a nous usos. 

Dins dels hangars, s'han redistribuït els envans, s'han instal·lat panells perimetrals per a habilitar un espai expositiu, s'ha adequat la instal·lació contra incendis i s'han creat lavabos accessibles i una zona de catering. Per a connectar 'La Base' amb l'exterior, s'ha obert un buit a la façana principal. 

La intervenció a la façana ha consistit a retirar els anteriors vinils, netejar i pintar, i s'ha reservat una part que cada any estarà presidida per l'obra d'un artista.

La primera firma que inaugura el mur és Hyuro, una artista argentina establida a València les pintures de la qual ocupen ja algunes parets de la capital valenciana i del món, que preveu finalitzar la seua obra en 'La Base' aquest cap de setmana. 

A més, ja estan instal·lats a la façana els rètols de la nova marca 'La Base' el cromatisme i tipografia de la qual s'alineen amb la imatge i identitat gràfica de la Marina de València.

La primera i segona planta de 'La Base així com les seues terrasses es destinaran també a activitats relacionades amb la innovació i la creativitat. 

Un altre espai que el Consorci València 2007 també condicionarà en breu és l'antiga tenda de l'Alinghi, un espai que s'utilitzarà com a punt d'informació de l'entitat, per a rodes de premsa i per a esdeveniments de programació pròpia.

next