Diari La Veu del País Valencià
El govern espanyol impugnarà la creació d’un sindicat de ‘treballadores sexuals’

L’Estat ha iniciat els tràmits per a impugnar l’acord que estableix la creació d’un sindicat de prostitutes, anomenat Organització de Treballadores Sexuals (OTRAS), amb seu a Barcelona. El BOE del 4 d’agost publicava la resolució de la direcció general de Treball amb aquest acord però el Ministeri de Treball ja ha donat les indicacions a l’Advocacia de l’Estat per tal que comence els tràmits per a impugnar-ho (es coneix com a ‘anul·lació d’ofici’). La ministra de Treball, Magdalena Valerio, ha reconegut que s’ha aprovat la creació d’un sindicat de treballadores sexuals i que el seu govern ho ha avalat i ha dit que faran tots els passos legals perquè l’acord siga declarat “nul de ple dret”.

Valerio ha reconegut que no tenia cap coneixement d’aquest acord, que s’ha endut una “sorpresa” i que s’ha fet a la seua esquena. “La persona que porte això m’haurà de contar per què no m’ha explicat que estava en tramitació”, ha manifestat. La ministra, visiblement indignada, ha dit que com a membre “d’un govern feminista mai hauria donat l’ok a publicar l’acord al BOE”. “M’han colat un gol per l’escaire”, ha reconegut. A més, ha recordat que la prostitució és il·legal a l’Estat i que el seu govern no pot donar suport a una activitat que “vulnera els drets fonamentals d’homes i dones que per necessitat o situacions diverses han de cedir els seus cossos perquè un tercer abuse d’ells”.

Davant dels mitjans de comunicació a l’eixida de la comissió de Treball, Migracions i Seguertat Social del Congrés, la ministra ha reconegut: “No es poden ni imaginar els sentiments que tinc. Quan ho vaig saber vaig tindre un dels disgustos més grans de la meua carrera professional i política”.

També se n’ha fet ressò del tema el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que es troba fent una gira per Llatinoamèrica. Des de Colòmbia, ha penjat un missatge al seu compte personal de Twitter on es podia llegir: “La prostitució no és legal a Espanya i aquest govern no donarà suport a cap organització on es reculla aquesta activitat il·lícita”. En una segona piulada, el president espanyol afegeix: “El registre efectuat davant la Direcció General de Treball del Ministeri va ser un simple acte administratiu que no contenia errors de forma però sí de fons. Aquest és un govern feminista, partidari de l’abolició de la prostitució”.

Comparteix

Icona de pantalla completa