Diari La Veu del País Valencià
L’empresa que lloga patinets elèctrics a València vol participar en la redacció de la nova ordenança

L’empresa de lloguer de patinets elèctrics Lime vol reunir-se amb responsables de l’Ajuntament de València “quan tinguen un buit disponible” amb l’objectiu de treballar conjuntament en una normativa que regule l’ús i explotació d’aquest tipus de transport sostenible.

El portaveu de Lime a Espanya, Álvaro Salvat, ha manifestat la seua intenció de “treballar conjuntament amb l’Ajuntament i aportar” la seua experiència “en normatives que beneficien la ciutadania i contribuïsquen a una millor convivència”. “Des de Lime som els primers a voler crear aquest marc regulador. Creiem que pot ser beneficiós per a tots i estaríem encantats de col·laborar amb l’Ajuntament de València oferint les nostres dades i experiència al carrer a l’Ajuntament per a treballar fets consumats, no hipòtesis”, afegeix Salvat.

El portaveu de l’empresa de patinets elèctrics ha destacat que l’acollida fins al moment “ha sigut molt positiva”. “En la nostra flota, en línies generals i en l’àmbit mundial, el 40% dels nostres vehicles va des de o cap a una estació de tren o autobús i l’índex de vandalisme és inferior a l’1%”, destaca Salvat. A més, el portaveu ha subratllat que des de Lime estan encantats de contribuir a millorar la mobilitat sostenible a València i ha aclarit que des de l’aplicació per a dispositius mòbils s’ofereixen guies del bon ús als usuaris, recomanant-los per on anar i com circular.

Gómez: “Mobilitat i Protecció Ciutadana s’han de coordinar”

Des de l’ajuntament ja s’han posat en marxa per tal d’oferir un solució. La regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible i primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha assegurat aquest dijous que les regidories de Mobilitat i Protecció Ciutadana “han de coordinar-se” per a abordar el fenomen dels patinets elèctrics “que ja estan als carrers” i donar “una ràpida resposta” per tal de regular aquest fenomen. Així ho ha expressat Gómez en una roda de premsa en la qual ha presentat la nova app de València Activa, que pretén facilitar la cerca d’ocupació i formació gratuïta a través del telèfon mòbil.

“Des del Govern de la Nau hem de dur a terme una modificació de les ordenances de mobilitat que permeten regular aquestos fenòmens nous”, ha indicat l’edil, que també ha assegurat que, de vegades, “la realitat va per davant de la regulació”. Així mateix, Gómez ha assegurat que els ajuntaments han de posar-se “al dia” i ser “ajuntaments del segle XXI”, així com tindre “flexibilitat” i una “ràpida resposta per a abordar la regulació d’aquest tipus de recursos que estan sorgint perquè convisquen amb la resta de recursos de mobilitat”, ha explicat.

Grezzi: “La idea és traure l’esborrany en setembre”

La regidoria de Mobilitat Sostenible i el seu responsable, Giuseppe Grezzi, plantejaran traure l’esborrany de l’ordenança el pròxim mes de setembre encara que és un procés “molt reglat”. “Primer s’ha d’aprovar l’esborrany, després ha d’anar a exposició pública i, posteriorment, s’han d’arreplegar les al·legacions i les idees del procés participatiu. Una vegada contestat això, ja es podrà tindre la regulació”, ha explicat el regidor.

A més, també ha assegurat que la convivència entre els vehicles de mobilitat personal i els vianants és “possible i, a més, és necessària”. “Hem de crear un marc legal estable on prime el respecte”, ha afegit.

Comparteix

Icona de pantalla completa