Diari La Veu del País Valencià
À Punt retransmetrà les set entrades de bous i cavalls de Sogorb

À Punt retransmetrà les set entrades de bous i cavalls de Sogorb (l’Alt Palància), una festa declarada d’interés turístic internacional que tindrà lloc del 3 al 9 de setembre. Així ho han confirmat fonts de l’ens, després que aquest dimecres la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, demanara per carta a la directora general de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, Empar Marco, que la televisió pública valenciana emetera en directe aquest esdeveniment.

Fonts dels mitjans públics han confirmat a Diari La Veu que la televisió retransmetrà des del 3 i fins al 9 de setembre les set entrades de bous i cavalls que cada dia se celebren a Sogorb a les 14.00 hores. El periodista encarregat de comentar aquest esdeveniment el cap de setmana serà Paco Morrió. Entre setmana, dels dies 3 a 7, serà el magazín À Punt l’encarregat de la retransmissió.

La resposta arriba tan sols un dia després de la missiva de Bonig, en la qual recalcava a Marco que l’entrada de bous i cavalls de Sogorb és una festa “única al món”, amb un gran arrelament a la comarca. També indica que el 60% dels turistes que acudeixen a Sogorb procedeixen d’altres punts del territori valencià. Els mitjans ja tenien prevista la retransmissió i, per tant, aquesta no estaria motivada per la petició de la dirigent del PPCV.

La també portaveu popular a les Corts recorda a la directora de la CVMC que À Punt “té un evident mandat de servei públic i ha d’exercir un paper imprescindible de vertebració de la Comunitat Valenciana”. Així mateix, l’insta a no “malgastar” la “necessitat imperiosa” de “promocionar turísticament les comarques d’interior a través de la nova televisió pública autonòmica”.

En abril, la directora general de la CVMC va assegurar que À Punt informaria sobre la celebració de festejos taurins però no retransmetria corregudes de bous ni exhibiria imatges de maltractament animal. “Tradició, festes i visibilització dels nostres fets culturals, sí, i s’informarà d’aquestes coses, però no hi haurà corregudes de bous”, va remarcar Marco en la seua compareixença en la Comissió de Radiotelevisió Valenciana i de l’Espai Audiovisual a les Corts.

Comparteix

Icona de pantalla completa