Diari La Veu del País Valencià
Compromís demana el cessament del vicepresident tercer de la Diputació d’Alacant per fer declaracions racistes

Compromís demanarà en el ple de la Diputació d’Alacant previst per al pròxim 5 de setembre el cessament del vicepresident de la institució i alcalde de Busot (l’Alacantí), el popular Alejandro Morant, a causa de les declaracions que va realitzar en el seu moment en les quals defenia les “deportacions massives” d’immigrants i mostrava la seua voluntat perquè la descendència de les persones migrants nascudes a l’Estat no tinga dret a la nacionalitat espanyola.

La coalició ha anunciat en un comunicat que portarà al ple que inaugura el nou curs polític en la institució provincial governada pels populars les declaracions “racistes” de Morant, qui va retirar les seues paraules, que havia penjat en una xarxa social, ja que des de Compromís consideren que “mai no ha volgut retractar-se de les seues idees”.

La proposta d’acord oferida per la coalició recull una “reprovació” del vicepresident per part del ple i una sol·licitud al president de la Diputació, César Sánchez, perquè exercite les seues competències i cesse el primer edil de Busot.

La iniciativa també inclou una proposta perquè la institució “organitze una campanya pagada amb la partida de publicitat institucional dependent de Presidència contra el discurs antinmigració dels sectors de l’extrema dreta”.

Compromís aporta dades d’organismes internacionals en el seu document per a rebatre arguments com els de Morant, “favorable a tancar les fronteres davant ‘la invasió silenciosa que acabarà amb el món occidental convertint-ho a l’Islam'”, segons el missatge publicat pel vicepresident.

“Cap institució pública pot ignorar aquest tipus de manifestació perquè situa la institució al costat de l’extrema dreta. Un càrrec públic no pot fer aquest tipus de declaracions. No es pot permetre, i menys encara quan ve de les files d’un partit com el PPCV, que ni tan sols va aconseguir complir amb un 15% del pacte europeu per a acollir persones refugiades”, ha considerat el portaveu adjunt i signatari de la proposta, José Manuel Penalva.

Podem també exigeix la dimissió de Morant

El passat 6 d’agost minuts després que Morant publicara al seu perfil de Facebook les declaracions, Podem ja va exigir la seua dimissió. Així, la diputada al Congrés per la formació morada Rita Bosaho va demanar “la seua dimissió immediata o la destitució per part d’Isabel Bonig com a màxima dirigent del PPCV” perquè “les declaracions no tenen cabuda en democràcia”.

“Que un dels màxims dirigents de la diputació exigisca ‘deportacions massives’ d’immigrants i tancament de fronteres és un insult per a la Diputació i per als alacantins i alacantines, que no es veuen reflectits en aquestes declaracions tan lamentables que ha realitzat el senyor Morant”, va lamentar Bosaho.

Comparteix

Icona de pantalla completa