Diari La Veu del País Valencià
València Activa llança una aplicació per a trobar formació gratuïta i feina des del mòbil

La regidoria de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l’Ajuntament de València ha presentat aquest dijous al matí una aplicació mòbil que posa a l’abast de qualsevol usuari les ofertes d’ocupació de la ciutat de València i facilita la cerca de treball. A més, aquest servei també proporciona la informació necessària sobre els cursos de formació oferits des del consistori i la possibilitat d’elaborar el currículum de manera professional des de la mateixa aplicació.

La primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de València i responsable de l’àrea de Desenvolupament Sostenible, Sandra Gómez, ha assegurat que des de la seua regidoria s’han invertit molts recursos i esforços per tal d’acostar a totes aquelles persones que ho necessiten unes oportunitats de treball de qualitat a la ciutat de València. “Vam començar amb el projecte presencial de Barris per l’Ocupació amb serveis d’assessorament i orientació i seguim ara, des del camp digital, amb la presentació de l’aplicació de València Activa com a ferramenta de recerca de treball”, ha explicat Gómez. El ciutadà només s’ha de registrar i introduir les seues dades personals en l’aplicació si no ho ha fet ja des de la pàgina web de l’agència. “Des del Govern de la Nau ens hem marcat des del primer moment l’objectiu de lluita contra la desocupació i ho estem complint”, ha afegit.

Aquesta eina és, segons la regidora, un dels grans projectes d’aquesta legislatura i pretén oferir dos serveis principalment. D’una banda, la gent interessada pot revisar les ofertes de treball que es posen a l’abast del ciutadà des de València Activa i, d’altra banda, des de l’agència treballen amb 240 empreses col·laboradores que podran registrar les seues ofertes en l’aplicació mòbil. Així mateix, a través de la aplicació l’usuari pot elaborar el seu currículum, dissenyar-lo amb una aparença formal i professional i descarregar-se’l.

No només es presenten les ofertes actualitzades en el seu dispositiu mòbil, sinò que també els interessats podran apuntar-se als diferents cursos de competències bàsiques i de formació gratuïts, als tallers i als cursos d’idiomes disponibles amb l’objectiu de millorar el currículum. De la mateixa manera, també es podran consultar el terminis d’inscripció mitjançant la ferramenta digital que ja està disponible per a Android i iOs.

Segons la regidora de Desenvolupament Sostenible, l’agència ha sigut un dels grans projectes d’aquesta legislatura i a dia de hui són ja 11.000 les persones inscrites. A més, Gómez ha afegit que des de València Activa han ajudat 600 persones a trobar feina i col·laboren amb empreses valencianes que confien en aquest servei per a buscar els seus treballadors. Algunes d’aquestes empreses són Hugo Boss, Supermercats Vidal i Lidl, entre d’altres.

“Som un servei públic i garantim que les ofertes de la web i de l’aplicació compleixen amb els criteris i certificats de qualitat. Mai trobareu ofertes laborals d’autònoms, d’empreses mercantils, d’ETT o de períodes temporals inferiors a un mes”, ha explicat Gómez. D’aquesta manera, l’Ajuntament de València vol oferir “oportunitats laborals òptimes” i cada oferta comptarà amb la supervisió d’un tècnic d’ocupació de València Activa. “Volem ajudar a facilitar que es moga el mercat laboral amb una ferramenta àgil i flexible i que qualsevol persona que estiga buscant treball siga coneixedora de les ofertes”, ha conclòs la regidora.

Comparteix

Icona de pantalla completa