Diari La Veu del País Valencià
El Sexenni de Morella de 2018 rep 150.000 visitants

La celebració del 54é Sexenni de Morella ha superat els 150.000 visitants previstos i deixa un augment de públic respecte a l’última edició, la de 2012, d’entre un 25 i un 30%. Segons ha informat el consistori de la capital dels Ports, el dispositiu desplegat durant deu dies “s’ha encarregat de donar cabuda i rebre els milers de visitants que han compartit la festa en honor a la Mare de Déu de Vallivana amb els morellans”.

Entre els actes més multitudinaris del 54é Sexenni de Morella destaquen el Retaule que se celebra cada dia i el concert del grup La Raíz, que va concentrar 3.000 persones en l’exterior de l’Espai Firal, així com les visites nocturnes a Morella per a veure l’enllumenat especial dels carrers.

Els aparcaments habilitats durant el Sexenni han donat cabuda a milers de vehicles i els autobusos han realitzat “viatges constants” fins a la ciutat per a acostar els visitants, han assenyalat des de l’Ajuntament. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha agraït als veïns de Morella “el treball realitzat durant aquestos dies per a decorar els carrers, assajar les danses i organitzar el dispositiu de seguretat i de trànsit perquè aquest 54é Sexenni haja sigut un èxit”.

Ripollés ha anunciat que en les pròximes setmanes es convocarà un Consell de Sexenni per a valorar la festa que acaba de concloure i proposar millores de cara al 55é Sexenni, que se celebrarà en 2024. La imatge de la Mare de Déu de Vallivana romandrà a Morella fins al cap de setmana del 20 i 21 d’octubre, quan la rogació retornarà la talla al santuari. El Sexenni comença cada sis anys amb la rogació solemne a la Mare de Déu de la Vallivana per a honrar la patrona de la localitat, que va lliurar els morellans de la pesta en 1672.

Comparteix

Icona de pantalla completa