Diari La Veu del País Valencià
Presó sense fiança per a l’home acusat d’haver assassinat la seua dona a Oriola

El Jutjat de Violència sobre la Dona ha acordat l’ingrés a la presó provisional, comunicada i sense fiança per al detingut d’aquest dilluns per haver estrangulat la seua parella a Oriola (el Baix Segura).

L’home de 57 anys serà investigat en una causa oberta per un delicte d’homicidi o assassinat, segons ha informat aquest dimecres el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià.

La víctima, Ivanka, de 60 anys, podria haver estat unes huit hores morta fins que l’home va donar l’avís al 112 i va confessar el crim segons fonts de la investigació.

Els fets van succeir a primera hora de dilluns, quan el presumpte autor dels fets va cridar als serveis d’Emergències per a avisar que havia matat la seua parella sentimental, a la qual suposadament hauria estrangulat. La Policia Nacional es va personar al domicili de l’home i va confirmar la defunció de la dona, de nacionalitat búlgara –igual que la seua parella–.

La principal hipòtesi que es barreja com a motiu del crim és la gelosia, segons va confirmar aquest dimarts la subdelegada del govern a València, Araceli Poblador, atés que es creu que la víctima tenia intenció de deixar el seu marit però que no ho havia fet perquè l’home no tenia treball i patia una malaltia.

Es tracta del primer crim de violència masclista de l’any al País Valencià i del vint-i-huit a l’Estat des de l’1 de gener. Nombroses institucions han secundat des d’aquest dimarts diverses concentracions silencioses en repulsa contra aquesta xacra.

Comparteix

Icona de pantalla completa