Diari La Veu del País Valencià
La Mostra de València ‘ressuscita’ amb un cavallet de mar multicolor dissenyat per Boké Bazán

La Mostra València – Cinema del Mediterrani ha presentat aquest dimarts el cartell de la seua 33a edició, la primera que se celebra des de la cancel·lació del festival fa sis anys. El cartell, que pretén evocar el Mediterrani com a element iconogràfic central a través d’un colorit i galàctic cavallet de mar, està elaborat pel dissenyador i professor Boké Bazán. El disseny consta d’un fons negre sobre el qual ressalta aquest animal; del seu ull ix una ràfega de llum com si fóra un far marítim en la foscor de la nit.

Segons ha informat l’organització del festival en un comunicat, la direcció va traslladar a Bazán el desig que el cartell destacara l’element mediterrani del festival i per això la figura central de la imatge és el cavallet de mar.

La directora tècnica de la Mostra de València, Rosa Roig, ha explicat que “l’objectiu era trobar una imatge actual que donara visibilitat a un festival modern i renovat. Un cartell que arreplegara la diversitat de mirades des de i cap al Mediterrani”.

Per a això, l’artista es va basar en conceptes com la llum, l’aigua i les projeccions per a imprimir dinamisme i energia a la composició i que l’ajuden a transmetre, en paraules de Bazán, “frescor, actualitat i una imatge recognoscible i memorable per a senyalitzar una nova etapa en la direcció i gestió del festival”.

La Mostra de València – Cinema del Mediterrani se celebrarà des del 18 fins al 28 d’octubre i tindrà lloc en dues ubicacions: els cinemes Babel i l’IVC-Filmoteca de València, així com al Palau de la Música per a les jornades d’inauguració i clausura del festival.

El festival va nàixer en 1980 com a punt de trobada cultural i social de les diferents cultures de la conca mediterrània i es va consolidar com un festival cinematogràfic de referència en tota la zona fins al seu tancament, ordenat en 2011 per l’aleshores alcaldessa, Rita Barberá, qui ho va justificar per la situació econòmica que patia l’Ajuntament. Tres anys després, una associació ciutadana va reobrir el certamen sota la denominació Mostra Viva del Mediterrani abastant altres expressions artístiques com ara música, literatura, teatre i arts visuals.

Comparteix

Icona de pantalla completa