Diari La Veu del País Valencià
Oltra rebaixa la tensió i assegura que la salut del pacte del Botànic està molt bé

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha assegurat aquest dilluns que el pacte de govern en la Generalitat “està molt bé” i els seus integrants estan “absolutament en la mateixa línia”, amb “l’harmonia” i la “solidaritat que sempre” els ha caracteritzat.

Oltra, que s’ha pronunciat així en declaracions als mitjans de comunicació en ser preguntada sobre si existeix una crisi en el Pacte del Botànic, ha assegurat que en setembre tornaran amb “forces renovades després de les vacances, que sempre vénen bé per a descansar”. A més, ha indicat que el passat diumenge no va poder reunir-se a Morella amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, perquè aquest es trobava de viatge i no van poder coincidir, però ha assegurat que ja tindran “ocasió segur” de retrobar-se.

La vicepresidenta ha defensat que d’ací a final d’any cal “consolidar” projectes i iniciatives que s’han començat durant el govern del Botànic i que en aquestos mesos es veuran materialitzats en forma de lleis que arribaran a les Corts, perquè 2018 és un “any troncal” en moltes matèries.

En la seua opinió, les forces renovades aquest estiu els han de portar a acabar la legislatura amb un canvi fonamental en el País Valencià, ja que s’ha passat “de la corrupció, de la mala gestió, de la foscor, a un Govern que té prestigi, que des de fora es veu com un molt bon govern” i que ha “posat ordre en les polítiques” i a les persones en el centre.

Oltra ha insistit que el País Valencià ha canviat en tres anys “com de la nit al dia” i el que queda en aquestos mesos és “consolidar” la legislatura i iniciar les polítiques “cent per cent botàniques”, doncs a l’inici va caldre dedicar-se a “desenrunar” en un paisatge “absolutament devastat per la corrupció i per la mala gestió”. Així mateix, la vicepresidenta ha recordat que l’objectiu primer era rescatar persones i posar-les en el centre de la política, la qual cosa ara es materialitzarà en normes que s’aprovaran fins a final d’any i la primavera de 2019, que és “l’esprint d’aquesta legislatura”, per a preparar ja la legislatura que ve, per a la qual tenen “molts projectes”.

“El nostre objectiu la següent legislatura és treballar ja sobre net, sense empastres heretats, encara que algun encara cuejarà”, ha asseverat Oltra, qui ha considerat que ja poden començar aqueixes polítiques sobre la base “sòlida” dels canvis escomesos aquesta legislatura “i anar a projectes a més llarg termini”. Segons Oltra, una vegada complit l’objectiu de “combatre l’emergència” social, política, democràtica i moral que vivia el País Valencià, la legislatura que ve tenen ja marge per a iniciar projectes a llarg termini, com el canvi de model productiu o la vertebració del territori quant a infraestructures.

Comparteix

Icona de pantalla completa