Diari La Veu del País Valencià
La Marina de València celebra el seu aniversari amb activitats nàutiques i espectacles culturals familiars

L’onzena Festa Aniversari de La Marina de València, que se celebrarà el dissabte 15 de setembre a partir de les 11h, serà “oberta, diürna, familiar, gratuïta, cultural i nàutica”. Així ho defineix el Consorci València 2007 en un comunicat, on expliquen que amb el lema ‘L’any de la mar’ es pretén acostar a la ciutadania “les múltiples formes de gaudir de la mar i de la marina, un dels pols més actius de la ciutat, on conflueix la nàutica, la cultura i la innovació en una programació anual contínua d’activitats”.

Durant la jornada del dissabte 15, la dàrsena històrica vibrarà amb una gran varietat de propostes, on destaquen els concerts de The Excitements, Ramonets i Dani Miquel, exhibicions com les de vela llatina i pesca de carro valencià, regates com les de vela lleugera de persecució, radio control i la II regata gastronòmica Cuina a Bord i activitats obertes com les de ioga en paddle i vela. A més, hi haurà food trucks i en la Plaça de la Sal s’instal·larà la gimcana inflable més gran del món. Es tracta d’un circuit amb divertides proves per a infants, situat sobre un inflable que mesura 65 metres de llarg i 25 metres d’ample.

Cartell amb la programació de la Festa Aniversari de La Marina de València.

Programació cultural per a tota la família i activitats nàutiques

La recuperada pèrgola modernista serà l’espai on es desenvoluparà l’activitat cultural, dirigida a tota la família i d’entrada lliure i gratuïta. Aquest escenari s’obrirà a les 11h, amb l’inici de jocs tradicionals de fusta gegants. A les 13h actuaran Dani Miquel i els Ma-me-mi-mo-músics. A les 17h, hi haurà teatre familiar de la mà de Xavi Castillo i les històries medievals, uns divertits joglars que captivaran amb rondalles populars, en una posada en escena on faran participar, reflexionar i riure tothom. A les 19h serà el torn de Ramonets, que oferiran el seu nou espectacle musical per a grans i menuts. Finalment, tancarà la jornada el concert de soul de The Excitements.

A més, la nàutica regnarà a La Marina de València a través d’un continu d’activitats. Els amants de les tradicions, podran gaudir d’una exhibició de vaixells de vela llatina i de pesca de carro valencià, així com del concurs de pesca d’altura. També tindran lloc altres exhibicions aquàtiques, com la de salvament marítim amb helicòpter. A més, se celebraran tot tipus de regates: competicions de vela oberta infantils i juvenils, la regata de vela lleugera de persecució, regates de ràdio control o la regata gastronòmica II Cuina Bord, on els equips participants hauran de cuinar el millor plat amb un ingredient secret durant tres milles de navegació. Les persones interessades poden inscriure fins al 8 de setembre en el web de La Marina. El públic assistent tindrà també l’oportunitat de practicar activitats aquàtiques, gràcies a l’Escola Municipal de Vela i la Federació de Rem de la Comunitat Valenciana i a empreses situades en La Marina.

Paral·lelament, la gastronomia estarà present durant tota la jornada amb els food trucks de Unik, Yocomotuarte i Luxúria. I el públic podrà admirar també una exposició amb les fotografies seleccionades en el II Concurs de Fotografia de La Marina de València, la inscripció del qual segueix oberta fins al 3 de setembre.

Comparteix

Icona de pantalla completa