Diari La Veu del País Valencià
La Viquipèdia premiarà qui fotografie monuments valencians per a l’enciclopèdia en línia

La Viquipèdia impulsa aquest setembre una nova edició de Wiki Loves Monuments, el concurs de la Fundació Wikimedia i les seues entitats associades que té com a objectiu que la informació sobre tots els monuments del món es trobe disponible i accessible de manera lliure.

El projecte va nàixer als Països Baixos en 2010 i ara encara la novena edició de la mà d’Amical Wikimedia, l’entitat que des de 2012 organitza les activitats al País Valencià.

Wiki Loves Monuments va nàixer com a concurs fotogràfic, però des de 2014 els esforços dels viquipedistes –les persones que editen l’enciclopèdia en línia– se centren en la creació dels articles sobre els monuments fotografiats. Per això, el concurs té una doble vessant: la fotogràfica i la de creació de contingut.

Per a participar, només cal accedir al portal des d’aquesta adreça. Allà es podran consultar les llistes dels diferents monuments a completar. Cada aportació, en text o fotografia, que ajude a ampliar informació sobre els BIC (bé d’interés cultural) o BRL (bé de rellevància local) de què encara no es disposa informació comptarà com un punt que se sumarà al caseller de cada participant.

Tal com explica Francesc Fort, membre d’Amical Wikipedia, hi ha diferents premis per als participants, gentilesa tant d’Amical Wikimedia com del Servei de Patrimoni Cultural de la Generalitat Valenciana. Tot i que s’aniran afegint més premis, per ara hi ha confirmat un lot de llibres per part d’Amical i un altre de llibres i revistes especialitzades per part de Patrimoni. Des d’Amical remarquen que, per al concurs, només compten les edicions fetes a partir de l’1 de setembre.

Comparteix

Icona de pantalla completa