Diari La Veu del País Valencià
La Guàrdia Civil investiga si un home va ser agredit a Oliva per criticar una pancarta independentista

La Guàrdia Civil investiga l’agressió a un home de 75 anys que va increpar diverses persones que van col·locar una pancarta interpretada com a suport a la independència de Catalunya durant la celebració d’un festival musical, el Figatell Sound, en el municipi d’Oliva (la Safor). Fonts de la Benemèrita han confirmat a EFE que l’agredit es tracta d’un home major que divendres passat va recriminar la instal·lació de la pancarta. De moment no s’ha aconseguit identificar els autors de l’agressió, que van provocar ferides al cap a la víctima.

Les regidories de Cultura i de Joventut de l’Ajuntament d’Oliva han condemnat l’agressió a través del compte oficial de l’Ajuntament en Twitter i també han obert una investigació “per a aclarir els fets i prendre les mesures oportunes al respecte”. L’associació Joves d’Oliva en Moviment (JOM), organitzadora del festival, ha emés també un comunicat oficial per a condemnar “de manera imperdonable” tot tipus de violència en les seues activitats i recalcar la seua condició d’entitat “pacífica”.

En el comunicat, els organitzadors defensen la llibertat d’expressió “dins dels límits del respecte cap a la llibertat d’expressió dels altres” i consideren que el que ha succeït ha sigut fruit d’una mala interpretació: “Creiem que el missatge de la pancarta, de caràcter feminista i en contra de la violència masclista, ha sigut malinterpretat”. “L’ajuntament i la policia ja han posat en marxa una investigació i nosaltres confiem que es trobaran els culpables i la justícia es farà càrrec de l’assumpte”, conclou el comunicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa