Diari La Veu del País Valencià
Turisme traurà a concurs la contractació del professorat per a posar fi a un possible frau heretat del PPCV

L’Agència Valenciana de Turisme (AVT) està a l’espera que l’Advocacia de la Generalitat done el vistiplau als plecs de condicions que té ja redactats per a traure a concurs públic les necessitats de professorat als Centres de Turisme (CdT) i acabar així amb una “pràctica heretada del PP, que va començar fa 20 anys”, per la qual es contractaven aquestos docents a través de contractes menors, segons han explicat a Europa Press fonts d’aquest departament.

De fet, l’últim informe d’auditoria a l’AVT, avançat per El Mundo aquest diumenge, observa que “se signen contractes amb persones físiques per a la prestació de serveis ometent procediment de contractació” i apunta a un “evident risc d’eventual suposat de cessió il·legal de treballadors”. “S’ha de tindre en compte que l’objecte d’aquestos contractes coincideix amb les tasques que poden ser objecte de contracte laboral” i que “la utilització de contractes administratius per a encobrir relacions laborals és un frau al dret d’accés d’acord amb els principis d’igualtat, mèrit i capacitat”, adverteix el document.

Des de l’AVT ja ha presentat les seues al·legacions a aquesta auditoria i, segons han explicat a Europa Press, aquesta situació afectaria un total d’onze persones, professors habituals dels CdT, els contractes de les quals no superen els 15.000 euros.

Des de Turisme han volgut deixar clar que es tracta d’una “pràctica heretada de l’administració anterior” i que fa dos anys que treballen per a veure “com canviar-la”, atés que no poden contractar aquestos docents directament pel límit que l’anterior Govern d’Espanya va establir a la contractació pública i que els impedeix augmentar la plantilla, han puntualitzat. A més, han lamentat que l’anterior executiu valencià va realitzar un Expedient de Regulació d’Ocupació en Turisme abans de concloure la seua legislatura que va deixar “congelada” la plantilla.

Dues possibles vies

L’AVT té previst donar solució a aquesta situació a través de dues vies. D’una banda, ha redactat els plecs per a traure a concurs públic per lots la contractació de professorat en els CdT, malgrat el “risc”, apunten, de quedar-se sense poder comptar amb docents que fa molts anys que imparteixen aquest tipus de cursos d’acreditada “professionalitat” i “qualitat”.

Així mateix, “per primera vegada” se subscriuran convenis amb les universitats per a impartir cursos junt amb aquestes institucions i d’aquesta forma “reforçar” el professorat dels CdT. Amb aquesta iniciativa, que esperen que es puga posar en marxa l’any vinent, “per primera vegada” hi haurà cursos amb titulació universitària, han ressaltat les mateixes fonts.

Comparteix

Icona de pantalla completa