Diari La Veu del País Valencià
La municipalització del procés permet triplicar el nombre de valoracions d’expedients de dependència

El nou sistema de valoracions implantat per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha permés triplicar el nombre de valoracions de dependència realitzades durant aquest any respecte al mateix període de temps de 2014, en el qual es van realitzar 5.801 valoracions.

Aquest increment ha sigut possible gràcies al nou model de valoració introduït, segons ha explicat la directora general de Serveis Socials i Autonomia Personal, Mercé Martínez, qui ha indicat que gràcies a aquest nou sistema es realitza una mitjana de 87 valoracions diàries, la qual cosa les eleva a 18.475 realitzades des del començament de l’any.

Martínez ha assenyalat que des de la Conselleria es va decidir “municipalitzar” el procés de valoració de les persones dependents, perquè l’administració local és la més propera a la ciutadania i qui millor pot atendre-la en qüestions com aquesta. També s’han incrementat un 327% els fons destinats als ajuntaments perquè aquestos puguen millorar la seua plantilla.

D’aquesta manera, els serveis socials municipals han rebut més de 41 milions d’euros amb els quals podien contractar més de 1.500 professionals, de manera que la ràtio d’atenció al ciutadà es poguera rebaixar respecte de la que hi havia en 2015, amb un professional per cada 12.742 habitants, a una d’un professional per cada 2.781 habitants.

Martínez ha destacat que, gràcies a aquesta inversió, els punts d’atenció de serveis socials de les entitats locals han passat de 145 en 2016 als 239 que existeixen actualment i ha afegit que també s’han celebrat 7 edicions de cursos de valoració en els quals s’ha format un total de 632 professionals municipals.

Des que va començar a funcionar el nou sistema, en 2016, la seua implantació s’ha realitzat de forma escalonada amb la incorporació progressiva de valoradors en els serveis socials municipals i amb el suport constant de l’equip humà i tècnic de la Conselleria.

La directora general de Serveis Socials i Autonomia Personal ha incidit que tot aquest treball de la Conselleria “ha permés que els municipis compten amb una xarxa de professionals per a l’atenció primària dels problemes socials, capaç de compaginar la proximitat amb els recursos precisos per a la cobertura de les necessitats socials”.

Aquest i altres canvis efectuats per la Conselleria en la gestió del sistema de la dependència han aconseguit reduir la llista d’espera en 24.967 persones, de manera que el nombre de beneficiaris s’ha incrementat de 41.955 persones en juliol de 2015 a les 70.343 actuals.

Comparteix

Icona de pantalla completa