Diari La Veu del País Valencià
La Filmoteca d’Estiu s’acomiada aquest cap de setmana amb l’atmosfera asfixiant de ‘Rebeca’

La Filmoteca d’Estiu projecta aquest dissabte, 25 d’agost, i diumenge, 26 d’agost, l’obra Rebeca (1940) d’Alfred Hitchcock. La pel·lícula, que també es va poder veure ahir divendres, es projecta a les 22.30h als jardins del Palau de la Música i serà l’última cita d’aquesta edició. Les persones assistents podran endinsar-se en aquest relat audiovisual gràcies a una projecció en versió original subtitulada en castellà.

En la seua primera producció americana, Hitchcock va convertir la novel·la de Daphne du Maurier en una de les seues millors pel·lícules. La magistral posada en escena d’aquest melodrama gòtic aconsegueix crear una atmosfera asfixiant i una tensió narrativa inimitable, basada en l’omnipresència d’un personatge absent.

Poc de temps després de perdre la seua esposa Rebeca, l’aristòcrata anglés Maxim De Winter coneix a Montecarlo una jove humil, dama de companyia d’una senyora americana. De Winter i la jove es casen i se’n van a viure a la mansió de l’aristòcrata a Anglaterra, on la nova senyora De Winter s’adona que allà tot està impregnat del record de Rebeca.

Organitzada per l’Institut Valencià de Cultura, la Filmoteca d’Estiu és possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de València, que cedeix els jardins del Palau de la Música com a espai de les projeccions, el patrocini de Nedgia Cegas i la col·laboració de Cervesa Turia.

Les projeccions de la Filmoteca d’Estiu, que van començar el 28 de juliol amb Casablanca, se celebren de dilluns a diumenge, excepte els dimecres, que no hi ha sessió. El preu de l’entrada general és de 3,50 euros i l’abonament de deu sessions costa 25 euros. Per a aquest any, s’ha optat per combinar dues vessants, com són el cinema clàssic, amb una selecció de títols de culte, i el cinema de hui, amb una tria de pel·lícules premiades; entre elles, The Bookshop (La llibreria), d’Isabel Coixet, en versió original en anglés amb subtítols en valencià; The Shape Of Water (‘La forma de l’aigua’), de Guillermo del Toro, en versió original en anglés i amb subtítols en castellà (18, 19 i 20 d’agost), i Estiu 1993, de Carla Simón, en versió original en català amb subtítols en castellà (21 i 23 d’agost).

Comparteix

Icona de pantalla completa