Diari La Veu del País Valencià
La veïna de Vilafamés advertida per fer visites turístiques sense acreditació cessarà l’activitat per a evitar la multa

Susana Meseguer, que s’enfronta a una multa d’entre 100.000 i 600.000 euros per fer visites guiades per Vilafamés (la Plana Alta) sense estar en possessió del títol oficial que l’acredita com a guia turística, ha decidit deixar de fer-ho per a evitar la sanció encara que defensa que ho feia com a afició i que solament rebia propines. “L’assumpte de la carta et deixa trontollant i la multa en ella mateixa també. Però en la mateixa carta em diuen que puc eludir-la si cesse en l’activitat i és el que he decidit fer”, explica Meseguer en declaracions a EFE.

Després de rebre la carta des de la Direcció territorial de Turisme de Castelló, Meseguer va prendre la decisió de no continuar ensenyant el que ara considera el seu poble, perquè ella va nàixer a Castelló de la Plana. “I em fa molta pena deixar de fer-ho perquè ho he estat fent com a hobby i quan m’abellia”, apunta aquesta enamorada d’aquest xicotet municipi de 2.000 habitants, integrant de la xarxa d’Els pobles més bonics d’Espanya. “Em vaig fer targetes dient que feia visites guiades, però mai m’ho he plantejat com un negoci. L’objectiu era donar a conéixer el poble. Mai em vaig traure més de 50 o 60 euros al mes”, defensa tot assenyalant que ara es troba “tranquil·la” i centrada a traure endavant el seu negoci de rutes turístiques amb bicicletes elèctriques.

Respecte a l’origen de la denúncia, Meseguer no té clar com ha pogut ocórrer: “Pot haver sigut qualsevol o ningú. Em van dir que el meu cas havia eixit quan investigaven apartaments turístics il·legals”. “Jo parle del que conec de la història del poble, però afegisc tot el que he aprés del que m’han anat contant els veïns de sempre i li done un toc diferent”, confessa a EFE.

Comparteix

Icona de pantalla completa