Diari La Veu del País Valencià
Oltra espera parlar amb Puig aquest diumenge a Morella i recuperar la sintonia del Botànic

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha dit que espera poder parlar amb el president, Ximo Puig, aquest diumenge a Morella, on acudirà a veure el Sexenni, per a “retrobar l’essència” de “l’èxit” del Govern del Botànic, que ha definit com “el diàleg, la gestió de la pluralitat, el respecte d’uns i altres, la comunicació permanent i l’acord”. Amb tot, Oltra ha aclarit que “no” ha “quedat” amb Puig però que sap que estarà a Morella i espera poder parlar amb ell, tot i que “potser eixe dia té un altre pla”.

Oltra ha respost així a preguntes dels periodistes durant la seua visita al projecte campus Diversia a Iàtova sobre si continuava molesta i si havia pogut parlar amb Puig després de l’acord que el president va assolir amb el govern espanyol per a votar a favor dels objectius de dèficit a canvi que el País Valencià reba 850 milions extra, un acord que la vicepresidenta ha qualificat d'”insuficient”.

A parer d’Oltra, que ha reconegut que encara “no” ha “pogut” parlar amb el president, “no és una qüestió de malestar o de benestar” sinó “una qüestió política i d’anàlisi i dialèctica política i de com funcionen o han de funcionar les coses”. “No és una qüestió anímica, és una qüestió política”, ha argumentat.

“Diumenge, amb tota seguretat, tindré ocasió de veure’m amb el president perquè tinc una invitació de l’alcalde de Morella per a visitar el Sexenni, que jo no he vist mai i que tinc moltes ganes de fer-ho, i tindrem ocasió de trobar-nos i retrobar l’essència del Govern del Botànic, el diàleg, la gestió de la pluralitat, el respecte d’uns i altres, la comunicació permanent i l’acord”.

Per a la vicepresidenta, això és el que “retrobarà” diumenge amb el president perquè aquest és el tret d’identitat del Botànic com a govern de coalició. “Les coses s’acorden, es consensuen, es negocien i es parlen i així és com hem tingut i tenim la fórmula de l’èxit. Més enllà s’ha de fer una anàlisi política i no d’un altre tipus”, ha afegit.

Oltra ha assegurat que és “obvi” que va faltar aquesta comunicació perquè la decisió va ser “unilateral, per les raons que siguen” –unes raons que “ja parlaran”– i ha incidit que “no va ser una decisió consensuada” i que, a més, per als representants de Compromís al Consell “és insuficient” perquè, segons ha dit, “es podia haver treballat una proposta millor per als valencians que tracte la nostra singularitat”.

“Tenim un maltractament singular i això necessita una reparació singular no que ens donen el mateix que a les altres comunitats autònomes; si no, seguirem maltractats”, ha asseverat.

Comparteix

Icona de pantalla completa