Diari La Veu del País Valencià
El PPCV demana la convocatòria urgent d’eleccions anticipades a causa de la desintegració del Botànic

El govern del Botànic no passa pel seu millor moment després de les discrepàncies que s’han generat entre els socis pel nou objectiu del dèficit i per l’obertura d’una comissaria especialitzada en violència de gènere a la Ciutat de la Justícia de València. Aquesta situació per al PPCV evidencia que “el govern autonòmic s’està desintegrant” i per això han demanat aquest divendres la convocatòria “urgent” d’eleccions anticipades.

La portaveu adjunta dels populars a les Corts, María José Català, ha titllat en una roda de premsa de “baralla d’egos” les disputes que la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha mantingut al llarg d’aquesta setmana amb diferents membres socialistes del govern valencià. “Sembla que han començat ‘los juegos del hambre’ via Twitter, correus i premsa” ha manifestat la diputada de manera irònica.

Així mateix, la portaveu d’Igualtat popular, Blanca Garrigues, ha criticat l’actitud d’Oltra perquè considera que li importa més “eixir en la foto per una brega pública” i no centrar els seus esforços a implantar mesures en matèria de política social. “Des que es va firmar el Pacte Contra la Violència de Gènere no s’ha complit cap de les mesures establides”, ha denunciat Garrigues i ha posat d’exemple l’elaboració d’una guia que estava prevista perquè la víctima poguera trobar en ella els passos que ha de seguir a l’hora de denunciar el seu agressor.

“A Puig li han pres el pèl”

Català també s’ha referit al deute de la Marina de València que serà assumida pel govern espanyol tal com es va negociar en el Consell de Política Fiscal i Financera entre Soler i la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero: “Em pareix important que s’assumica aquest deute però està clar que a Puig li han pres el pèl perquè s’ha conformat amb qualsevol cosa i d’aquesta manera ha acceptat que no es produirà un canvi en el model de finançament”.

Per a la diputada de la formació conservadora el més greu és la “traïció” que el govern valencià està fent a la societat valenciana perquè “no estan sent lleials a allò que prometeren” i, per tant, “estan incomplint els seus compromisos electorals”.

Comparteix

Icona de pantalla completa