Diari La Veu del País Valencià
Presó sense fiança per a la dona detinguda a Alacant per la mort del seu marit amb un tornavís

El jutge va decretar aquest dijous la presó provisional i sense fiança per a la dona de 45 anys detinguda, juntament amb un home de 58 anys, per presumptament matar a punyalades el seu marit, de 69 anys i nascut a Santander, en un aparcament a l’aire lliure de la ciutat d’Alacant.

El titular del jutjat d’Instrucció número 8 d’Alacant, Ángel Villanueva, en funcions de guàrdia, va acordar aquest dijous poc després de les 20 hores l’enviament a la presó de la dona i de l’altre arrestat, després de prendre’ls declaració i que tots dos s’acolliren al seu dret a no declarar. El jutge els envia a presó per la gravetat dels fets i la possible pena que els podria implicar, així com pel risc de fugida. A partir d’ara, aquest jutge s’inhibirà a favor de la Instrucció número 5, que dirigeix Manrique Tejada, que serà qui continue amb la investigació.

A petició de l’advocada de la defensa, el jutge de guàrdia va practicar un examen forense a la dona, que en el moment d’arribar als jutjats en un cotxe policial va assegurar que no podia caminar i va haver de ser portada en braços de dos agents als calabossos. El contingut d’aquest estudi de salut per a determinar la mobilitat de l’acusada no ha transcendit, però una ambulància va acudir al palau de Justícia d’Alacant per a transportar-la al centre penitenciari de Fontcalent.

L’advocat de la família de la víctima, Aitor Prieto, va explicar als periodistes que era “previsible” que ni la dona ni l’altre detingut declararen i va afegir que es desconeix el possible mòbil que va poder originar el crim. Malgrat això, va dir que la família de la víctima estudia possibles hipòtesis que tractaran d’investigar i traslladar a les forces de seguretat, sense voler aclarir-les. Segons el seu testimoni, en la interlocutòria d’enviament a presó no s’especifica si es tracta d’un presumpte delicte d’homicidi o assassinat. “La família està dolguda, consternada, perquè ha perdut un ser estimat i vol Justícia”, va assenyalar el lletrat.

La dona havia contret matrimoni en tres ocasions anteriorment. El tercer va morir en un succés violent en el qual, en principi, ella no hi té res a veure. La dona s’havia casat per quarta vegada feia 15 dies amb la víctima i va ser arrestada dilluns passat vora les 22 hores després que una agent de la Policia Nacional fora de servei vera com subjectava el seu marit en un aparcament a l’aire lliure del barri de l’Albufereta mentre l’altre arrestat li assestava punyalades mortals amb un tornavís al coll i pit.

La policia judicial de la Policia Nacional continua amb les perquisicions i estudia diverses línies d’investigació, encara que ha descartat un mòbil de tipus econòmic, ja que el mort mancava de recursos d’importància. En el moment de la detenció la dona, que tenia posats uns guants i estava prop d’una cadira de rodes, la Policia va adduir que l’altre home era el seu cuidador.

Comparteix

Icona de pantalla completa