Diari La Veu del País Valencià
El Rototom reuneix més de 200.000 persones en el seu 25é anivesari

El 25é aniversari del festival internacional de reggae Rototom ha sigut pol d’atracció per a les 208.000 persones arribades des dels cinc continents que han compartit durant set dies una edició que anit va dir un adéu temporal fins a 2019, quan tornarà a celebrar-se de nou del 16 al 22 d’agost a Benicàssim (la Plana Alta), segons ha anunciat l’organització en un comunicat.

Sota el lema ’25 years walking together’, enguany la posada en escena de l’esdeveniment musical s’ha caracteritzat per la seua projecció internacional i pel ventall intercultural i intergeneracional de públic així com per la voràgine artística durant les 17 hores d’activitat diària del recinte de concerts. El Rototom 2018 ha fet palés el seu compromís mediambiental, solidari i social, plasmat en accions com ara la campanya de gots reutilitzables a benefici de Proactiva Open Arms i la instal·lació del punt informatiu Respect contra les agressions sexistes o per LGTBifòbia. Segons els organitzadors, el festival ha demostrat que “un altre món és possible”.

Un “món” que ha reunit a Benicàssim 208.000 persones de 66 països diferents, amb Espanya al capdavant, seguida de França, Regne Unit, Itàlia, Alemanya, Suïssa, Bèlgica, Holanda, Suècia i Àustria. Al costat d’ells, destinacions un poc més llunyanes, com ara Japó, Nova Zelanda o Cuba, han tingut presència en el certamen. El festival ha depassat els límits del recinte de concerts gràcies a la retransmissió en streaming dels concerts i activitats desenvolupades al llarg de la setmana. Els cinc canals habilitats han acostat el Rototom Sunsplash a més de 10,12 milions de persones de tot el món, que han seguit en viu el dia a dia del festival a través de la web i de les xarxes socials.

No obstant això, si alguna cosa guanya edició rere edició és el seu perfil “familiar i obert”. Des del dijous 16 fins al dimecres 22 d’agost han visitat el recinte de concerts un total de 16.037 menors de 13 anys. A més, 5.200 majors de 65 anys i 4.753 persones amb discapacitat han viscut en primera persona l’experiència. El públic ha tingut al seu abast un total 247 espectacles de música amb 420 hores d’espectacles i 130 activitats més enllà de la música, la qual cosa suposa una mitjana de 55 accions per jornada per a triar.

Comparteix

Icona de pantalla completa