Diari La Veu del País Valencià
El valencià tornarà a les alineacions de Mestalla

El València CF ha anunciat aquest dijous que l’alineació de l’onze inicial dels partits que es disputen a Mestalla es recitarà exclusivament en valencià. D’aquesta manera, el club que dirigeix Peter Lim rectifica, mínimament, la seua política lingüística estrenada al partit de presentació de l’equip xe, en el qual les alineacions es van anunciar en castellà després de 24 anys de fer-ho en valencià.

Aquest fet va despertar les crítiques d’un bon nombre d’aficionats que va reclamar que el locutor de Mestalla –que aquesta temporada és per primera vegada Manolo Mas– tornara a utilitzar el valencià durant els partits. Com a mesura de pressió, molts d’ells van signar una petició a Change.org en què reclamaven el canvi d’actitud del conjunt valencianista. La iniciativa pareix que ja va donar fruits en el primer partit de Lliga celebrat a Mestalla, quan en les alineacions el locutor va barrejar tant el castellà com el valencià.

El pròxim enfrontament de Lliga de l’equip xe a Mestalla serà contra el Betis el pròxim 15 de setembre i en aquest partit, segons el club, les alineacions es recitaran exclusivament en valencià. Sobre l’animació, el club ja va informar a Diari La Veu que alternarà les dues llengües oficials.

Comparteix

Icona de pantalla completa