Diari La Veu del País Valencià
València demana al govern espanyol que assumisca tot el deute de la Marina

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha aplaudit l’acord perquè el govern espanyol assumisca 350 milions del deute del Consorci València 2007, un 77% del total, que supera els 454 milions reconeguts. A més, ha assegurat que la condonació d’aquest “valida” la gestió feta en la Marina, encara que a parer seu és “insuficient” i ha demanat a l’executiu estatal que assumisca també la resta.

Segons Ribó, el deute de què es parla és part dels 369,9 milions del préstec de l’ICO (Institut de Crèdit Oficial) per a la Copa de l’Amèrica. A més, també inclou 6,09 milions d’una pòlissa més el deute derivat d’altres 60,69 milions que el Banc Santander va vendre al fons TCA (Taconic Capital Advisors) i el deute a l’Autoritat Portuària de 18,15 milions reconeguts i altres 23,29 de costos de reposició no reconeguts pel Consorci.

Per a l’alcalde de València, està “clar” que els interessos del préstec de l’ICO –19,9 milions– i el deute del Port, ambdós ens dependents de l’Estat, hauria d’assumir-los el govern espanyol “i s’ha de continuar negociant”, encara que ha admés que el deute s’assigna al Consorci, participat en un 40% per l’Estat, un altre 40% per la Generalitat i un 20% per l’Ajuntament, que podrien assumir el pagament final acordat en aquestos percentatges.

Després de reunir-se amb el director general del Consorci, Vicent Llorens, l’alcalde l’ha instat a una negociació “per separat” del deute amb el fons TCA, una entitat privada de la qual confia que el govern espanyol prenga les regnes per a arribar a un acord.

Llorens ha qualificat de “magnífica” la notícia de la condonació perquè “valida el pla estratègic de la Marina i el seu desenvolupament” i ha augurat que “ve el moment de l’eclosió” dels grans projectes i, especialment, de situar la Marina “com a gran referent en matèria de gestió de fons europeus”, als quals no s’havia pogut accedir fins ara perquè eren deutors de l’Administració.

Comparteix

Icona de pantalla completa