Diari La Veu del País Valencià
Un atac amb ganivet prop de París acaba amb dues víctimes mortals i l’agressor abatut

Un atac d’un home amb un ganivet al municipi francés de Trappes, a uns 30 quilòmetres al sud-oest de París, ha acabat amb dues víctimes mortals com a mínim, segons mitjans francesos. A més, els cossos de seguretat han abatut l’agressor, segons les mateixes fonts. La Fiscalia francesa, però, no tracta de moment l’agressió com un “atac terrorista”.

El ministre francés d’Interior, Gérard Collomb, a través de Twitter, ha explicat que “l’individu ha estat neutralitzat” i que “s’investiguen les circumstàncies de la tragèdia”. A més, s’ha traslladat a la comissaria de Trappes i ha aplaudit la “capacitat de reacció i la sang freda” dels agents.

La policia del departament d’Yvelines, per la mateixa xarxa social, ha informat a les 10.15h del matí d’aquest dijous que hi havia una operació policial en curs al carrer Camille Claudel del municipi i uns minuts abans de les onze confirmava que l’agressor estava “controlat”.

Dues dones han mort a ganivetades i una ha quedat ferida greu. A més, també ha mort l’atacant, “neutralitzat” i abatut per la policia. Així ho ha confirmat la prefectura del departament d’Yvelines.

La ràdio pública France Info afirma que el sospitós tenia antecedents per “apologia del terrorisme” i que diversos testimonis l’han sentit cridar “Allah Akbar” (Al·là és gran) en el moment de l’atac.

Tot i que, segons diversos mitjans francesos, Estat Islàmic ha reivindicat l’atac, la policia no descarta que en el fons hi haja motius familiars, ja que les dues víctimes mortals són la mare i una germana de l’atacant, segons informen diversos mitjans, com ara TV3 i El País.

Cap a la una i mitja de la vesprada, el ministre Collomb ha manifestat que el perfil de l’assaltant s’ajusta més bé al d'”un desequilibrat” amb “antecedents psiquiàtrics” que al d’una persona “compromesa” que respon “a les ordres d’una organització terrorista”.

Comparteix

Icona de pantalla completa