Diari La Veu del País Valencià
Oltra acusa Justícia d’envair competències que pertoquen a Igualtat

Hores després de fer-se públic que València tindrà la primera comissaria especialitzada en violència de gènere, la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha criticat de manera contundent la titular de Justícia, Gabriela Bravo, i la secretària d’Estat de Seguretat, Ana Botella –totes dos socialistes–, per “seguir l’estela del PP”. La principal raó de l’enuig d’Oltra és la ubicació elegida per a la comissaria, que segons han anunciat en roda de premsa Bravo i Botella serà la Ciutat de la Justícia de València.

Oltra, en un fil al seu Twitter, considera que Justícia ha envaït competències de la seua conselleria, que és l’encarregada de gestionar l’atenció a les víctimes de violència de gènere segons el reglament orgànic d’Igualtat. La vicepresidenta ha mostrat el seu desacord amb l’anunci i ha recordat que el govern del Botànic “porta treballant dos anys per a fer realitat aquesta oficina de denúncies annexada al Centre Dona 24 hores de València”. Un espai que, segons assegura, se “cedia al Govern d’Espanya”. La raó d’ubicar aquesta oficina ací i no a la Ciutat de la Justícia és que en el segon dels espais “s’exposa la víctima a l’espai de batalla judicial on també acudirà el seu agressor”.

Per això, la número dos del govern valencià ha defensat que la millor opció perquè les víctimes puguen dur a terme el procés de denúncia allunyades d’un àmbit hostil i amb professionals és la que estava prevista al Centre de 24 hores. “L’espai contigu al Centre és una solució ideal perquè eixa labor d’acompanyament culmine en denúncia en una oficina especialitzada, on dones, si pot ser sense uniformar, atenguen la denúncia de les víctimes i elles se senten segures i acompanyades”, ha manifestat.

Oltra també ha acusat la Conselleria de Justícia de no respectar el Pacte Contra la Violència de Gènere, atés que les competències en matèria de prevenció i atenció a les dones víctimes, segons ha publicat al seu Twitter, corresponen al departament que ella mateixa encapçala. “Em resulta incomprensible i no entenc per què la Conselleria de Justícia no coneix les seues competències ni les alienes i se salta el Pacte contra la violència de gènere. No tinc paraules, o em sobren i me les calle”, ha sentenciat Oltra en una piulada.

Igualment ha volgut enviar un toc d’atenció a l’executiu de Pedro Sánchez, atés que ha donat el vistiplau a aquesta iniciativa: “És incomprensible que el Govern d’Espanya, del qual tant s’espera en matèria de violència de gènere i que ja ha donat passos molt significatius, no haja valorat la importància d’una oficina de denúncies com a espai segur i amable per a les dones”, ha sentenciat.

Comparteix

Icona de pantalla completa