Diari La Veu del País Valencià
Mor una persona per legionel·la a Vila-real i altres dues estan contagiades

La Direcció General de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat ha confirmat a l’Ajuntament de Vila-real (la Plana Baixa) la detecció de tres casos de pneumònia per legionel·la en un “breu espai” de temps en veïns del municipi, un d’ells el d’una persona que va morir després de ser ingressada en l’hospital, segons ha informat el consistori en un comunicat.

L’Ajuntament, una vegada notificada aquesta circumstància, ha activat “tots els protocols sanitaris determinats per la Subdirecció General d’Epidemiologia mentre s’investiga l’origen del contagi”. Segons la informació facilitada pel consistori, els primers dos casos van ingressar el passat 4 d’agost a l’Hospital de la Plana. Un d’ells va morir i el segon ha rebut ja l’alta mèdica. El tercer cas confirmat es va registrar aquest dimarts. Els tres afectats són veïns de Vila-real, encara que treballen fora del municipi i no tenen cap nexe d’unió entre ells.

“Tot i que no existeix connexió entre els afectats ni un motiu comú de contagi, la coincidència en breu espai de temps de tres casos ens porta a adoptar mesures especials de prevenció”, ha explicat l’alcalde, José Benlloch. “D’aquesta manera, hem activat de manera immediata tots els protocols necessaris en sistemes de reg i a la xarxa d’aigua per a garantir la salut pública”, ha afegit.

Entre les instruccions establides pel Centre de Salut Pública de Castelló figuren la hipercloració de la xarxa d’aigua potable; l’aturada de les fonts ornamentals, i el reg i l’aigualeig directament amb aigua de xarxa.

Benlloch està en contacte “permanent” amb el gerent de l’Hospital de la Plana i amb el Centre de Salut Pública de Castelló per a conéixer qualsevol avanç respecte als possibles motius de contagi i l’estat de salut del veí que segueix ingressat.

Comparteix

Icona de pantalla completa