Diari La Veu del País Valencià
La Tomatina comptarà amb punts violeta per a denunciar les agressions sexuals

L’Ajuntament de Bunyol instal·larà punts violetes durant la celebració de la seua internacional festa de la Tomatina, amb l’objectiu que les dones i col·lectius socials que puguen haver patit algun tipus d’assetjament sexual disposen d’una actuació policial “ràpida i eficient i d’experts professionals”.

Així ho ha assegurat en un comunicat el regidor responsable d’aquesta festa, Rafael Pérez, qui a més ha afirmat que tots els membres de l’organització portaran una samarreta morada “en homenatge a les dones assassinades a mans de les seues parelles o exparelles”. Ambdues mesures són una novetat i busquen demostrar que Bunyol està “sensibilitzat” i “preparat en tots els sentits” per a albergar la seua festa més internacional. Com és tradicional, la festa se celebrarà el pròxim dia 29 d’agost, entre les 11.00h i les 12.00h hores, l’últim dimecres del mes d’agost.

“El dimecres 8 d’agost es va celebrar la Junta de Seguretat, on es van establir els últims detalls de la seguretat que garanteix sempre l’èxit de totes les edicions de la nostra festa”, ha subratllat Pérez.

Una altra de les novetats de la present edició és que el dia d’abans de la batalla i amb la col·laboració de l’Associació d’Empresaris i Autònoms de Bunyol “es realitzarà una macrofesta perquè els veïns i visitants que vinguen al municipi la nit de dimarts tinguen festa assegurada”. “Des que fa quatre anys vam aconseguir reduir l’aforament de participants a la meitat, el benefici econòmic i social per al poble s’ha vist augmentat en gran manera. És un camí llarg, en el qual a poc a poc hem aconseguit véncer la mala premsa i obtindre crítiques positives per part de tots els assistents i mitjans de comunicació acreditats”, ha destacat el regidor.

Prèviament, dissabte, 25 d’agost, se celebrarà al migdia la Tomatina Infantil, en la qual col·laboren els Festers de la Tomaca perquè els xiquets puguen gaudir d’una festa com la dels adults per a ells “amb un recinte fitat en el qual vagen coneixent les normes d’aquesta festa” i “la puguen continuar” en el futur, ha explicat.

Pérez ha recordat que ja està “tot preparat” i que des del passat dia 6 d’agost fins a aquest pròxim divendres els veïns de Bunyol poden arreplegar l’entrada en l’Ajuntament presentant el seu DNI i el dels seus familiars bunyolencs.

Comparteix

Icona de pantalla completa