Diari La Veu del País Valencià
El jove de Torís amb obesitat mòrbida serà ressituat en una residència o habitatge adaptat

El jove de Torís amb obesitat mòrbida, Teófilo Rodríguez, serà ressituat en una residència o en un habitatge adaptat a les seues necessitats, segons ha anunciat aquest dimarts la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra.

En un acte sobre l’accessibilitat a les platges, Oltra ha comentat a preguntes dels periodistes que en un habitatge assistit “poden haver-hi més complicacions que en una residència, que té unes infraestructures més adequades per a casos de dificultat com el de Teo”, que pesa 385 quilograms.

El jove de 34 anys va ingressar a l’hospital de Manises el 7 d’agost per una insuficiència, encara que va ser donat d’alta i després d’un periple en un camió de mudances fins a la seua casa, on no va poder accedir, va ser traslladat a la sala d’espera de Pediatria del centre de salut, on va començar a sentir-se malament i va haver de ser novament traslladat a l’hospital, on segueix ingressat.

Segons ha explicat Oltra, per a solucionar la situació de Teo la Conselleria treballa amb els Serveis Socials de Torís i valora al costat de la família quines són les seues prioritats i ha afegit que “un recurs assistencial social ha de comptar amb el vistiplau tant de la persona que ho necessita com de l’entorn més proper”.

“Estem valorant els diferents recursos tenint en compte la voluntat d’ell i la de la família, a més del dictamen que facen els serveis socials, que són els professionals i al final són ells qui diuen quin és el recurs més adequat per a aquesta persona”, ha afegit la vicepresidenta.

A més, des de la Conselleria s’espera també que, “a través de l’acompanyament i de la inversió comunitària i social, Teo puga millorar la seua salut” mitjançant la reducció del seu volum i el seu pes de manera que se’l puga “acompanyar en un procés de normalització perquè puga tindre una vida absolutament normalitzada”.

No obstant això, Mónica Oltra ha admés que és un procés que portarà temps i que necessita la intervenció professional especialitzada d’aquells que han d’acompanyar-lo i guiar-lo per a recuperar la seua salut.

Comparteix

Icona de pantalla completa