Diari La Veu del País Valencià
Oltra tendeix la mà als bombers forestals i assegura que en setembre estarà aprovat el nou reglament

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha defensat aquest dimarts que la Generalitat està “donant passos” i aconseguint “avanços” en la situació dels bombers forestals, que han passat d’una empresa privada a una pública, per als quals s’ha negociat una millora salarial a l’espera que el Ministeri d’Hisenda la materialitze i el pròxim 7 de setembre el primer ple del Consell després de les vacances aprovarà el reglament de bombers forestals.

Així s’ha pronunciat Oltra en ser preguntada sobre les crítiques dels sindicats de bombers dels tres consorcis i dels ajuntaments de València, Castelló i Alacant, que han lamentat que en tres anys de legislatura no s’haja fet cap reforma “de calat” en gestió d’emergències.

Sobre aquest tema, la vicepresidenta ha respost que “s’han fet avanços importants tant en prevenció com en intervenció i en la part d’extinció”. Ha recordat que un pas “molt important” ha sigut el que han fet els bombers forestals d’empreses privades a una empresa pública, Tragsa, dependent de l’Estat. Ara, ha continuat, “han de passar a la Generalitat” i s’està treballant en una societat instrumental “on puguen ser contractades eixes persones”.

Ha avançat que el dia 7 de setembre està previst que el ple del Consell done llum verda al decret pel qual s’aprova el reglament de bombers forestals que ha sigut negociat amb els representants sindicals, per la qual cosa ha defensat que “sí que s’estan donant passos” i que “cadascun és important”, encara que “no s’arregla en tres anys el desastre de molts anys anteriors”.

Preguntada sobre si amb l’aprovació el 7 de setembre del reglament podria desconvocar-se la vaga indefinida que els sindicats han convocat a partir d’eixe dia, Oltra ha afirmat que “això depèn dels sindicats” i que ella no els dirà el que han de fer.

“Em sembla lògic que els sindicats mobilitzen i reivindiquen millores i la dignificació dels bombers forestals”, ha subratllat i ha afegit que defensa la dignificació d’aquestos professionals que “tenen unes condicions laborals i salaris que s’han de dignificar perquè la responsabilitat i el risc que corren no està d’acord amb les remuneracions i condicions laborals”.

Comparteix

Icona de pantalla completa