La justícia belga ajorna fins a setembre la decisió sobre l'extradició del raper Valtònyc

El jutjat de Gant no concedeix l'extradició automàtica i manté el cantant en llibertat
21 agost 2018 01:00h
Valtònyc sempre ha constatat la seua plena confiança en la justícia belga.

La justícia belga no ha concedit l'extradició automàtica de Josep Miquel Arenas, més conegut com a Valtònyc, i ha decidit posposar la decisió fins al 3 de setembre, moment en què el tornarà a citar.

En declaracions a l'eixida dels jutjats, el raper ha mostrat la seua satisfacció i ha celebrat estar "en llibertat" a diferència dels polítics catalans o els joves d'Altsasu, que considera que no poden tindre un "judici just" i que no podran argumentar "en la seva defensa".

Un jutjat de Gant (Bèlgica) ha celebrat aquest dimarts la primera vista sobre la possible extradició a Espanya del raper. El músic va marxar a Bèlgica després que el Tribunal Suprem el condemnara a tres anys i mig de presó pels delictes d'enaltiment del terrorisme, injúries a la corona i amenaces per les lletres de diverses cançons que va escriure i pujar a Internet.

Valtònyc sempre ha constatat la seua plena confiança en la justícia belga. Un jutge instructor a Gant el va deixar en llibertat amb mesures cautelars el 5 de juliol passat mentre es resolia la petició d'extradició a l'estat espanyol, que ha reclamat la seua entrega per motius de "terrorisme". 

L'advocat Gonzalo Boye ha expressat a través de Twitter que en el cas de Valtònyc no hi ha un delicte de terrorisme sinó d'opinió. A més, ha esgrimit que les injúries a la Corona tampoc no formen part del catàleg de 32 delictes, motiu pel qual obliga a la doble incriminació. A més de Gonzalo Boye, a Bèlgica compta amb l'advocat Paul Bekaert, conegut entre altres per representar Carles Puigdemont, i amb el seu fill, Simon Bekaert. 

A l'eixida de la vista, l'advocat de Valtònyc ha constatat que el jutge ha pres la decisió per una "qüestió de principis". La defensa ha precisat que l'expedient "no és gran a Bèlgica", perquè "pràcticament no hi ha res a l'expedient". "La fiscalia vol discutir-ho a part perquè es tracta de principis importants, com és la llibertat d'expressió, i no aniran directament a la qüestió", ha assegurat. Així, s'ha emplaçat al 3 de setembre, quan afirma que podran "defensar el cas i veure llum al final del túnel". Paral·lelament, ha assegurat que les possibilitats que el cas es torne a posposar són "petites" però que serà el jutge el que decidirà. 

next