Els campaners d'Ontinyent organitzen visites nocturnes al campanar de Santa Maria

Aquest dimarts i dimecres és l'única ocasió en tot l'any en què es pot visitar la construcció i les seues tretze campanes per la nit
/ València
20 agost 2018 01:00h
En les visites, que començaran a les 22 hores, els visitants podran conéixer la història del campanar, la construcció del qual es va iniciar en 1689.

La Colla de Campaners d'Ontinyent ha preparat per a aquest dimarts i dimecres visites guiades nocturnes al campanar de l'església arxiprestal de l'Assumpció de Santa Maria i jornades de portes obertes al temple els dies 26 i 27 d'agost, en el marc de les Festes de Moros i Cristians.

Les visites nocturnes d'aquesta setmana "són les úniques que s'organitzen durant l'any en les quals els visitants poden gaudir de les campanes i el campanar en horari nocturn en un ambient totalment diferent al de les visites dominicals ordinàries", ha informat l'Arquebisbat en un comunicat.

En les visites, que començaran a les 22 hores, els visitants podran conéixer la història del campanar, amb prop de 72 metres d'altura, la construcció del qual es va iniciar en 1689. En l'actualitat compta amb 13 campanes; la més antiga, de 1563.

Així mateix, diumenge que ve i dilluns, 26 i 27 d'agost, la parròquia de Santa Maria i la Colla de Campaners han organitzat unes jornades de portes obertes a l'església amb visites als llocs d'interés del temple en una ruta turística.

Aquestes visites es realitzaran de 10.30 a 13 hores, de manera que "tot aquell que ho desitge podrà accedir a l'església de l'Assumpció per la porta principal i seguint un camí marcat, lliure en temps, visitar cinc punts d'interés on es detalla amb panells explicatius en valencià, castellà i anglés la història del temple, la Capella de la Puríssima (1662-1692), la cripta i el campanar", segons les mateixes fonts, que han remarcat que durant la ruta "en tot moment hi haurà membres de l'associació de campaners per a atendre els visitants".

next