Diari La Veu del País Valencià
Sol Picó, OtraDanza i el mestre del gest contemporani Yves Marc entre els plats forts del MIM de Sueca

L’organització de la Mostra Internacional de Mim de Sueca ha renunciat a baixar una marxa per a la 29a edició del festival. S’ha renunciat a la “relaxació” que acompanyaria el festival aquest 2018 per a agafar forces en vistes a commemorar en 2019 la xifra redona dels 30 anys de MIM. Tanmateix, segons va avançar aquest divendres el festival, s’ha optat per 25 companyies que duran als carrers de la localitat de la Ribera Baixa més de 50 espectacles entre els quals destaquen Dancing With Frogs, dirigida per Sol Picó; Rito, dels il·licitans d’OtraDanza, amb direcció d’Asun Noales, i les estrenes de Look at me de la companyia local Maduixa i Alba, una visió lliure sobre La casa de Bernarda Alba, de Lorca, a càrrec del mestre del gest contemporani, el francés Yves Marc qui, a més a més, serà qui enguany es faça càrrec de les classes magistrals.

La 29a edició del MIM de Sueca tindrà lloc del 19 al 23 de setembre sota el lema ‘El moviment que parla’. L’organització ja ha repartit per les platges la programació d’aquesta edició i alhora l’ha feta pública a la pàgina web, segons van anunciar els responsables aquest divendres a través d’un comunicat.

El director del MIM, Joan Santacreu, va avançar que 25 companyies participaran entre el programa oficial del festival i l’offMIM amb més de cinquanta representacions i activitats. Es tracta, doncs, d’una extensa programació en la qual el públic “podrà gaudir de companyies valencianes, nacionals i internacionals, que combinen diferents llenguatges, gramàtiques i disciplines en les seues propostes, espectacles tant per a adults com per a gaudir en família”, afirmava Santacreu.

Després d’una exitosa 28a edició, l’organització havia decidit fer un interval en la intensitat amb una edició més relaxada amb la finalitat d’agafar forces per a celebrar el 30 aniversari que vindrà en 2019, això no obstant, “hem elaborat un programa molt ambiciós perquè volem que cada MIM faça història en tots nosaltres”, va afirmar Joan Santacreu.

El suecà Javi Martínez signa enguany la imatge que protagonitza el cartell seguint la tradició del festival que siga un artista local l’encarregat de realitzar-ho. Com assenyalava Santacreu, “cada any convidem un artista de Sueca, combinant artistes de llarga trajectòria professional amb artistes novells, al mateix temps que alternem també que un any siga un creador i el següent una creadora”. Artistes que tenen plena llibertat per a plasmar el seu art sempre que aquest “pose de manifest i reflexe allò que és el MIM, optar per un festival contemporani, rupturista, innovador, creatiu i avantguardista”. Enguany, el triat ha sigut “un jove artista que està sent reconegut en molts festivals de fotografia i pensàvem que també era una bona manera de plasmar i reconéixer el seu treball confiant-li aquest encàrrec. Nosaltres hem quedat fascinats amb el seu treball”.

Javi Martínez signa el cartell de la 29a edició del MIM de Sueca. / MIM

Per la seua banda, a la llista dels grans mestres del MIM –José Monleón, Paolo Nani, Claire Ducreaux, Eugenio Barba, Amador Artiga (Cia. Phipip Genty), Tomás Ibañez (Visitants), José Dault (Kulunka Teatre), entre molts altres– que cada any bolquen la seua passió, coneixements, recerques i reflexions sobre el valor del gest en els articles que inclou el catàleg del MIM, se sumen enguany dos grans noms: Sol Picó i Mauricio Celedón, director del Teatro del Silencio que en 2017 va dur el seu espectacle sobre la Revolució d’Octubre, Doctor Dapertutto, pels carrers de Sueca.

El catàleg, editat i imprés aquest agost, ja està a disposició també dels espectadors. Les entrades del MIM eixiran a la venda el pròxim 1 de setembre a les 9.00 hores a la taquilla del festival i partir de les 12.00 hores del migdia per Internet i per telèfon.

Comparteix

Icona de pantalla completa