Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de València preveu finalitzar en novembre les obres de la plaça Rojas Clemente

L’Ajuntament de València preveu que les obres de remodelació de la plaça Rojas Clemente concloguen a finals d’octubre o a principis de novembre, un projecte el pressupost del qual ascendeix a 330.000 euros i que contempla una zona enjardinada, jocs infantils i de descans i aparcaments.

Així ho ha assegurat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, durant la visita que ha realitzat aquest divendres a les obres, que abasten tant la plaça com el carrer Sant Pere Pasqual, que connecten amb les vies Simón Ortiz, Juan de Mena i Botànic.

El projecte, codissenyat pels veïns a través de la iniciativa Pressupostos Participatius, busca millorar l’entorn de la plaça i dels carrers laterals per a recuperar els espais que abans es destinaven “majoritàriament als vehicles” i convertir-los en zones enjardinades i per als vianants, ha explicat Grezzi.

La plaça Rojas Clemente, que fins ara s’utilitzava com a zona d’aparcament, “passarà a ser per als vianants” però es continuarà “respectant la circulació” del trànsit, segons el regidor, per a permetre, per exemple, “l’eixida a la Gran Via o el pas de Guillem de Castro a Ferran el Catòlic”.

També ha recordat que es crearan noves zones d’aparcament i les places de la zona blava “es destinaran” a altres punts de la ciutat i, a més, “respectaran les zones de càrrega i descàrrega” del mercat Rojas Clemente.

“Es tracta d’un dels projectes més importants del barri del Botànic, en el qual hem volgut mantindre dues peticions, l’accessibilitat i la qualitat de l’espai”, ha reivindicat Grezzi. Quant a les obres previstes a la plaça de la Reina i de l’Ajuntament, el regidor ha afirmat que en la primera els treballs es troben “en un procés de tràmit”, amb l’objectiu de poder desenvolupar els informes i “anar a licitació”, mentre que per a la remodelació de la plaça de l’Ajuntament “ja s’ha destinat una part dels Pressupostos Participatius”.

Comparteix

Icona de pantalla completa