Diari La Veu del País Valencià
El dron de salvament dissenyat a Las Naves rescata dos banyistes a la platja de Sagunt

El dron Auxdron Lifeguard, dissenyat a l’espai d’emprenedoria Col·lab de Las Naves, va rescatar aquest dimecres tres banyistes atrapats per un corrent a la platja del Port de Sagunt.

Aquesta intervenció de l’aparell és un dels primers rescats amb naus no tripulades que es realitza a l’Estat, motiu pel qual les autoritats locals han destacat aquest dijous la seua rapidesa en l’actuació.

El dron va socórrer dos banyistes de 30 anys i, en una segona intervenció, una dona de 50 anys, atrapats per l’onatge a la platja del Port de Sagunt. En veure que el grup de persones es trobaven a uns 70 metres a vora mar i no aconseguien eixir, un altre banyista va donar avís als serveis de salvament. El pilot del dron va actuar en coordinació amb els socorristes de la zona. L’aparell va llançar un jupetí salvavides que s’activa en contactar amb l’aigua salada. D’aquesta manera s’aconsegueix mantindre fora de perill les persones que estiguen en dificultats de flotabilitat fins al moment que arriben els equips de rescat.

“Des que ens van donar l’avís vam ser molt ràpids i en menys d’un minut estàvem damunt de les persones en perill”, ha relatat Diego Torres, pilot d’Auxdron Lifeguard. Les autoritats locals han destacat, així mateix, la rapidesa de l’actuació.

Auxdron Lifeguard és un dels 15 projectes de l’espai col·laboratiu Col·lab del centre d’innovació Las Naves i està impulsat per l’empresa General Drons. Enguany, els drons de salvament de General Drons estan pilotant a les platges de Port de Sagunt i durant el mes de juliol van estar a la platja de Muro, a les illes Balears.

Comparteix

Icona de pantalla completa