Diari La Veu del País Valencià
Blanco (EU): ‘La responsabilitat per la caiguda del trencadís és de Calatrava’
RedactaVeu / València

Aquest estudi tècnic – que pot consultar-se íntegrament en la web www.calatravatelaclava.com – descriu les lesions i danys, les possibles causes dels mateixos, i proposa una sèrie de mesures correctores i d’emergència. “Publiquem aquest estudi perquè el coneguen tots els valencians, que han pagat quasi 500 milions

d’euros per un edifici que nou anys després de la seua inauguració es troba en un estat lamentable. La imatge del gran casc pelat del Palau hauria d’avergonyir Calatrava i als polítics del PP que li van consentir tots els seus capritxos”, afirma el diputat d’EUPV.

L’informe d’AIDICO estableix literalment que “s’ha produït la fallida generalitzada de l’adherència del revestiment ceràmic de la coberta. La solució disposada per al revestiment no ha sigut l’adequada, ni amb la durabilitat que s’esperava, a tenor del resultat.

La causa de la fallida deriva d’un disseny i selecció incorrecta dels materials, o de defectes d’execució o ambdues coses”. Per a Ignacio Blanco, “tenint en compte que tant el disseny del Palau com la direcció de les seues obres van ser contractades per CACSA a Santiago Calatrava -qui va cobrar 44 milions d’euros per açò-, queda meridianament clar que la caiguda del trencadís és una pífia més de l’arquitecte estrella del PP”.

El diputat d’Esquerra Unida va sol•licitar fa mesos la compareixença del conseller Máximo Buch a Les Corts Valencianes perquè explique “quines mesures ha pres CACSA per a reparar la coberta del Palau d’una manera segura, definitiva i sense cost per a l’erari públic”. Blanco critica que el conseller encara especule amb la possibilitat de recol·locar el trencadís, a pesar que l’informe d’AIDICO ho desaconsella totalment i recomana el revestiment de la coberta “amb pintura, de millor cost i termini d’execució i viable tècnicament sense les incerteses del revestiment ceràmic”.

El diputat exigeix al Consell que actue “legalment contra l’arquitecte, com ja han fet a Oviedo o Venècia, perquè retorne els diners públics que ha cobrat per aquesta pífia”. Respecte a l’acord anunciat entre CACSA i l’arquitecte perquè aquest assumisca el cost de les reparacions, Blanco afirma: “No ens fiem de les declaracions de bones intencions de Calatrava mentre no es confirmen amb fets, doncs portem ja molts anys de presa de pèl –i de diners- però, fins al moment, el Consell no ha fet res i l’única demanda judicial l’ha interposada ell contra Esquerra Unida per explicar la veritat”.

El diputat defensa el paper informatiu de la web www.calatravatelaclava.com sobre unes obres multimilionàries pagades amb diners públics: “Apliquem la transparència que ni el Consell ni Calatrava volen, perquè han campat a plaer durant vint anys en l’opacitat més absoluta”, conclou Blanco.

Comparteix

Icona de pantalla completa